PROCESI

Fatalna Sunita ponovo pred Vrhovnim sudom FBiH

Pretres zakazan za 29.decembar ove godine

Hindić : Trenutno u KPZ Tuzla. Arhiv "Avaza"

Piše: M.Sm.

3.12.2021

U Vrhovnom sudu Federacije BiH je za 29.decembar zakazan pretres u predmetu protiv Sunite Hindić (23), optužene za ubistvo Nine Ivankovića (55), mostarskog ugostitelja.

Ovu informaciju nam je potvrdila  Nada Dalipagić, njena braniteljica po službenoj dužnosti.

Ovaj pretres je zakazan, nakon što je, podsjetimo, Vrhovni sud FBiH, razmotrivši žalbu Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona, ukinuo presudu Kantonalnog suda u Mostaru, izrečenu u ponovljenom sudskom postupku, a kojom je Hindić, poznata kao fatalna Sunita, bila osuđena na zatvorsku kaznu u trajanju od tri i po godine.

Iz Tužilaštva HNK su, podsjetimo,  uložili žalbu na presudu koju je Kantonalni sud u Mostaru izrekao 31.maja u ponovljenom postupku i to zbog bitne povrede odredbi krivičnog postupka,  pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja, kao i odluke o krivično-pravnoj sankciji.

Naime, iz Tužilaštva HNK su naveli kako postoje dokazi koji idu u prilog tome  da je riječ o ubistvu sa umišljajem.

S druge strane, Dalipagić je iznosila je da se radilo o ubistvu iz nehata, kako  je to u dva navrata ocijenilo i Sudsko vijeće Kantonalnog suda u Mostaru.

Hindić, poznata kao fatalna Sunita, iskoristila je zakonsko pravo da se prije pravosnažnosti presude uputi na izdržavanje kazne, kao i da joj se odobri premještaj u KPZ Tuzla što joj je  i udovoljeno te je pritvorsku jedinicu KPZ-a Mostar  u kojoj se nalazila od 6.oktobra 2019. godine napustila 19.jula ove godine.

Hindić i Ivanković su bili su kratkoj ljubavnoj vezi, a ubistvo se dogodilo 4.oktobra 2019.godine  u motelu „Villa Ivanković“ u mjestu Buna kraj Mostara, nakon svađe između njih dvoje. Hindić je Ivankovića usmrtila hicem iz njegovog pištolja CZ 7, 65.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.