BANJA LUKA

Sedam uhapšenih u akciji "Kodeks" predato Tužilaštvu u Banjoj Luci

U okviru akcije izvršeni su pretresi na 14 lokacija

Privođenje osumnjičenih. Screenshot

H. J. I.

7.12.2021

Sedam od devet uhapšenih u jučerašnjoj akciji "Kodeks", u kojoj je pronađeno 2.104 kilograma marihuane i oko 260 grama kokaina, predati su jutros u Okružno javno tužilaštvo Banja Luka.

Kako saznaju, danas će se pred tužiocem naći Milorad Vuković, Petar Marjanović, Aljoša Marić, Saša Mirković, Filip Bojić, Vladimir Zečić i Dragan Dragičević. 

Osim njih juče su bili uhapšeni i Darko Jarić i Goran Đurica, koji nisu predati u Tužilaštvo. Luka Brković je obuhvaćen akcijom, ali se trenutno nalazi u inostranstvu.

U okviru akcije jučer su izvršeni pretresi na 14 lokacija na području Banja Luke a osim narkotika pronađene su i dvije mrvilice za drogu, dvije digitalne vage, više mobilnih telefona. Također su pronađene gumena palica, metalna teleskopska palica, službene lisice, šest noževa, pancirni prsluk kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela.

Akcija "Kodeks" je usmjerena na otkrivanje kriminalne grupe koja se bavila neovlaštenom proizvodnjom i prometom opojnih droga, a realizira se pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.