AVAZ SAZNAJE

Otkrio ih "Sky": Tužilaštvo traži još dva mjeseca pritvora za Cvijetića i njegovu narkobandu

Portal "Avaza" iz izvora bliskih istrazi saznaje da su članovi ove grupe koristili nadimke iz filma "Južni vetar"

Svi su uhapšeni nakon što je dešifrirana aplikacija "Sky". AVAZ

Piše: M. Aš.

14.12.2021

Tužilaštvo BiH zatražilo je od Suda još dva mjeseca pritvora za uhapšene u akciji "Transporter" koji se sumnjiče za promet narkoticima. Svi su uhapšeni nakon što je dešifrirana aplikacija "Sky".

Prije nekoliko dana Petru Dukiću, jednom od organizatora šverca narkoticima u predmetu “Transporter”, Sud BiH odredio je jednomjesečni pritvor, a nakon što se predao SIPA-i u Sarajevu.



Prije mjesec dana MUP RS u Dukićevoj garaži pronašao oko 300 kilograma marihuane

Podsjećamo, prije mjesec dana tokom policijske akcije u Banja Luci, u Dukićevoj garaži u Banja Luci, pripadnici MUP RS pronašli su oko 300 kilograma marihuane. No, policija tada nije pronašla Dukića.

U okviru ove akcije uhapšeni su i Bojan Cvijetić, bivši savjetnik Dragana Mektića u Ministarstvu sigurnosti BiH, Aleksandar Nikolić, Saša Rađević, Mladen Milovanović, Ivan Jurić i Dragan Kresojević.

Dva od tada sedam uhapšeni pristali su na saradnju s Tužilaštvom. Dukić i Cvijetić su prema tvrdnjama Tužilaštva organizatori šverca narkoticima i vođe narkokartela.

Mladen Milovanović pripadnik MUP-a RS koji je također bio hapšen i pritvoren, brani se slobode nakon što je odlučio sarađivati sa bh. pravosuđem.

Kod Cvijetića pronađeni povjerljivi dokumenti OSA-e

Portal "Avaza" iz izvora bliskih istrazi saznaje da su članovi ove grupe koristili nadimke iz filma "Južni vetar". Tako je uhapšeni Cvijetić, koji je vođa ove grupe koristio nadimak "Crveni". 

Crveni je u filmu kralj podzemlja, koji kontrolira sve procese vezano za tržište ogromnih količina narkotika.

Osim toga, kod Cvijetića su pronađeni i povjerljivi dokumenti OSA-e koji se odnose na narkogrupe i organizirani kriminal s Balkana.

Pitanje je odakle mu ova dokumentacija, koju je MUP RS pronašao nakon pretresa njegove imovine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.