ISTRAGA O PUCNJAVI

"Avaz" otkriva detalje: Kako je ubijen Mehmed Ramić i ko je započeo svađu

Adela Kabaša je Zuko ostavio na putu za Crnu Goru na prevoju Čemerno

Ubijeni Mehmed Ramić. Avaz

Piše: B. C.

15.12.2021

Portal „Avaza“ donosi detalje o ubistvu navijača Željezničara Mehemda Meše Ramića koji je smrtno stradao u pucnjavi u nedjelju na Pofalićima.

Poznato je da su do sada uhapšeni Amel Jašarević koji je priznao da je pucao u Ramića, te Edvin Imamović i Igor Zuko koji su tu noć bili na licu mjesta. Policija još traga traga za Adelom Kabašem, ranije Murtovićem, za kojeg je zatraženo raspisivanje potjernice.

Prema izjavama koje su uhapšeni dali u policiji, cijela ekipa se tog 12. decembra sastala u kafiću u blizini Hitne pomoći, nakon čega im je Kabaš oko 20 sati rekao da idu, a na parking su poveli i jednog njegovog prijatelja. 

Dogovor je bio da odu u u drugi kafić na Pofalićima.


Prišli mu na semaforu

Adel Kabaš s Edvinom Imamovićem i Adelovim prijateljem kretali su se Golfom 7 plave boje, a iza njih je u crnom Golfu 7 išao Amel Jašarević s Igorom Zukom. Kako su išli od Pofalića prema kružnom toku, pored njih je prošao Mehmed Ramić Meša u crvenom Peugeotu.

Na semaforu na Pofalićima prišli su Mešinom vozilu, a Jašarević je išao za njima i stao.

Prema izjavi jednog od osumnjičenih, Meša je u tom momentu otvorio prozor, dok je Jašarević otvorio prozor na zadnjim vratima i pitao Ramića „u čemu je problem, što dira maloga, misleći na Ajdina kojeg je Ramić maltretirao“.

- Meša je tom prilikom počeo psovati: „J...m vam majku, glavu ću mu otkinuti, ni ti (Jašarević, op. a.) ga ne možeš zaštititi - naveo je osumnjičeni.

Ramić je pokušao izaći iz auta, a onda je naglo krenuo i stao. Jašarević je svojim vozilom prišao s desne strane Ramićevog vozila i počeo pucati. Tada je u Ramića zapucao i Adel Kabaš.


Bježeći čitao portale

Kabaš je potom s Imamovićem pobjegao sa lica mjesta tražeći da bude odvezen u Lukavicu, a potom preko Foče i Trebinja na granicu s Crnom Gorom. Imamović se usprotivio, pa mu je Kabaš rekao da ih ostavi ispred kafića „Moca“ u Lukavici.

Nakon Što ga je Adel pozvao, u Lukavicu je došao Igor Zuko sa svojim Passatom, te se Kabaš s njim odvezao nakon što je svom drugu predao pištolj i čahure.

Vozili su se se preko prijevoja Čemerno kada je Adel rekao Zuki da stane i da će on izaći. Adel je dok su se vozili, cijelo vrijeme uzimao mobitel od Zuke i čitao portale koji su pisali o pucnjavi.

Amel Jašarević je ostao na mjestu pucnjave i policajcima kazao da je pucao u samoodbrani, jer je Ramić navodno potegao pištolj.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.