OTOČKA POLJA

Granična policija BiH u akciji "Lula" zaplijenila 400 kilograma duhana

Duhan i cigarete, čija se tržišna vrijednost procjenjuje blizu 50 000 KM privremeno su oduzeti, kao i drugi dokazni materijali

Oduzeto je oko 400 kilograma rezanog duhana i određena količina cigareta bez akciznih markica. GP BiH

H. J. I.

16.12.2021

U okviru operativne akcije kodnog naziva "Lula" pripadnici Jedinice granične policije Dobrljin, 16. decembra 2021. godine, zaplijenili su oko 400 kilograma rezanog duhana i određenu količinu cigareta bez akciznih markica.

Nezakonit promet spriječen je u mjestu Otočka polja na području općine Bosanska Krupa kada su pripadnici ove jedinice kontrolirali Audi, bh. nacionalnih oznaka. Vozilom je upravljao M.B. (2001.), državljanin Bosne i Hercegovine.

O događaju su obaviješteni tužilac Tužilaštva BiH i sudija za prethodni postupak Suda BiH, prema čijim je naredbama osumnjičeni lišen slobode te izvršen pretres vozila. Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo "nedozvoljen promet akciznih proizvoda" iz člana 210. a Krivičnog zakona BiH, protiv M.B. bit će dostavljen izvještaj Tužilaštvu BiH.

Duhan i cigarete, čija se tržišna vrijednost procjenjuje blizu 50 000 KM privremeno su oduzeti, kao i drugi dokazni materijali.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.