TUŽILAŠTVO BIH

Predložen pritvor za osam osumnjičenih za ratne zločine u Nevesinju

Mjera pritvora predlaže se iz razloga opisanih u članku 132. stavak 1. tačke a) i b), odnosno zbog opasnosti od bjekstva i opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli ometati istragu, prikrivati dokaze i vršiti utjecaj na svjedoke ili saučesnike

Osumnjičeni lišeni slobode u akciji SIPA-e u više gradova u BiH. Ilustracija

N. Aj.

17.12.2021

Nakon što je u prisustvu odvjetnika, ispitao osumnjičene, postupajući tužitelj Posebnog odjela za ratne zločine, uputit će prema Sudu BiH prijedlog pritvora za sve osumnjičene koji su lišeni slobode u akciji SIPA-e u više gradova u BiH.

Mjera pritvora predlaže se iz razloga opisanih u članku 132. stavak 1. tačke a) i b), odnosno zbog opasnosti od bjekstva i opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli ometati istragu, prikrivati dokaze i vršiti utjecaj na svjedoke ili saučesnike.

Prijedlogom za određivanje pritvora, obuhvaćeni su slijedeći osumnjičeni Zdravko Kandić, rođen 1957. godine u Mostaru, Deagan Đurđić , rođen 1967. godine u Doboju, Dragan Ivanišević, zv.”Paki” rođen 1963. godine u Nevesinju, Goran Došlo, rođen 1967. godine u Mostaru, Milan Trifković, rođen 1967. godine u Mostaru, Siniša Kandić, rođen 1970. godine u Mostaru, Dragoslav Aćimović, zv.”Gaga” rođen 1970. godine u Mostaru i Mladen Kandić Mladen, zv.”Faca”, rođen 1962. godine u Mostaru, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.