TUGA

Ovo su sestre koje su tragično stradale u požaru Mostaru, poznat datum sahrane

Vanjskim pregledom tijela utvrđeno da nema tragova nasilja

S lica mjesta: Sestre stradale u požaru. Avaz

Piše: M. Smajkić

26.12.2021

Sestre, Asja Dugandžić (55) i Saida Balić (53), koje su tragično stradale od posljedica požara koji je jučer, šest minuta nakon ponoći, izbio u kući u kojoj su živjele u ulici Bariše Smoljana u Mostaru sutra će biti sahranjene na Gradskom groblju Sutina, kako je to objavljeno u njihovim osmrtnicama.

Mostarski vatrogasci su sinoć, podsjetimo, objavili fotografije načinjene nakon gašenja požara na kojima je vidljivo da je unutrašnjost kuće u potpunosti izgorjela.


Tragično stradala Saida Balić. Avaz

Tačan uzrok požara bit će poznat nakon rezultata svih neophodnih vještačenja, a za sada, prema informacijama koje smo dobili iz Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona, a kako smo jučer i objavili, nema elemenata krivičnog djela.


Također, prema preliminarnim rezultatima, sestre su stradale usljed gušenja dimom, a nakon vanjskog pregleda, koji je jučer u poslijepodnevnim satima obavljen, na tijelima nema tragova nasilja.

Potvrđeno je i da je Dugandžić bila živa do dolaska ekipe Hitne pomoći te da je , nažalost, bezuspješno reanimirana.


Osmrtnica Asje Dugandžić. Avaz

Podsjetimo, Dugandžić se brinula o sestri, a jedan od komšija je vidio u dvorištu kada se vatra ukazala i kada je dim počeo kuljati na sve strane.

U jednom trenutku ona se ponovo zaputila prema kući, vjerovatno, zbog sestre, koja je bila nepokretna, a iako je komšija vikao na nju da to ne čini, ona ga, nažalost, nije poslušala.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.