AKCIJA SIPA-E

Oduzeto oko 230 kilograma duhana na području Olova i Brčkog, uhapšene dvije osobe

Istovremeno, otkriveno je i privemeno oduzeto 1.800 KM i 325 eura i tri mobilna telefona

Aktivnosti su realizovane po usmenom nalogu Suda Bosne i Hercegovine, a u saradnji sa Upravom za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine i Ministarstvom unutrašnjih Kantona ZDK. Ilustracija

N. Aj.

28.12.2021

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u ponedjeljak su radi dokumentovanja krivičnog djela - nedozvoljen promet akciznim proizvodima, a prilikom pretresa stambenih prostorija i putničkog motornog vozila na području Olova i Brčkog otkrili i privremeno oduzeli oko 230 kilograma rezanog duhana.

Duhan je bio upakovan u PVC vrećice crne boje, koje nisu obilježene kontrolnim i poreskim markicama na način propisan poreskim zakonodavstvom Bosne i Hercegovine.

Istovremeno, otkriveno je i privemeno oduzeto 1.800 KM i 325 eura i tri mobilna telefona.

U vezi s tim, slobode su lišena dvije osobe, koje su sprovedene u prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade, nakon čega su ispitane u svojstvu osumnjičenih i po okončanju navedenih radnji predana u nadležnost Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

Aktivnosti su realizovane po usmenom nalogu Suda Bosne i Hercegovine, a u saradnji sa Upravom za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine i Ministarstvom unutrašnjih Kantona Zeničko-dobojskog kantona, saopćeno je iz SIPA-e. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.