NAKON UKIDANJA PRESUDE

Fatalna Sunita danas ponovo na Vrhovnom sudu FBiH

Optužena za ubistvo Nine Ivankovića mostarskog ugostitelja

Hindić na ranijem pretresu u Mostaru. Avaz

Piše: B. C.

29.12.2021

U Vrhovnom sudu Federacije BiH je za danas je  zakazan pretres u predmetu protiv Sunite Hindić (23), optužene za ubistvo Nine Ivankovića (55), mostarskog ugostitelja.

Ovaj pretres je zakazan, nakon što je, podsjetimo, Vrhovni sud FBiH, razmotrivši žalbu Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona, ukinuo presudu Kantonalnog suda u Mostaru, izrečenu u ponovljenom sudskom postupku, a kojom je Hindić, poznata kao fatalna Sunita, bila osuđena na zatvorsku kaznu u trajanju od tri i po godine.

Iz Tužilaštva HNK su, podsjetimo, uložili žalbu na presudu koju je Kantonalni sud u Mostaru izrekao 31.maja u ponovljenom postupku i to zbog bitne povrede odredbi krivičnog postupka, pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja, kao i odluke o krivično-pravnoj sankciji.

Naime, iz Tužilaštva HNK su naveli kako postoje dokazi koji idu u prilog tome da je riječ o ubistvu sa umišljajem.

S druge strane, Dalipagić je iznosila je da se radilo o ubistvu iz nehata, kako je to u dva navrata ocijenilo i Sudsko vijeće Kantonalnog suda u Mostaru.

Hindić, poznata kao fatalna Sunita, iskoristila je zakonsko pravo da se prije pravosnažnosti presude uputi na izdržavanje kazne, kao i da joj se odobri premještaj u KPZ Tuzla što joj je i udovoljeno te je pritvorsku jedinicu KPZ-a Mostar u kojoj se nalazila od 6.oktobra 2019. godine napustila 19.jula ove godine.

Hindić i Ivanković su bili su kratkoj ljubavnoj vezi, a ubistvo se dogodilo 4.oktobra 2019.godine u motelu „Villa Ivanković“ u mjestu Buna kraj Mostara, nakon svađe između njih dvoje. Hindić je Ivankovića usmrtila hicem iz njegovog pištolja CZ 7, 65 milimetara.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.