VRHOVNI SUD FBIH

Pogledajte video: Fatalna Sunita zaplakala na ročištu, poznat datum konačne presude

Tužilaštvo traži kaznu za ubistvo, odbrana tvrdi da je u pitanju nehat

Piše: B. C.

29.12.2021

Pred Apelacionim vijećem Vrhovnog suda FBiH danas je završen pretres na kojem su tužilaštvo i odbrana iznijeli završne riječi u predmetu protiv Sunite Hindić (23), optužene za ubistvo Nine Ivankovića (55), mostarskog ugostitelja, 4.oktobra 2019.godine u motelu „Villa Ivanković“ u mjestu Buna kraj Mostara. Nakon svađe između njih dvoje, Hindić je Ivankovića usmrtila hicem iz njegovog pištolja CZ 7, 65 milimetara.

Pravosnažna presuda Suniti Hhindić bit će izrečena 7. januara naredne godine. 


Upala u njegovu sobu

Apelaciono vijeće preuzelo je dokaze sa suđenja koje je dva puta vođeno pred Kantonalnim sudom u Mostaru gdje je Hindić, poznata kao Fatalna Sunita, bila osuđena na zatvorsku kaznu u trajanju od tri i po godine za ubistvo iz nehata.

Federalni tužilac Dragan Stupar zatražio je da se Hindić proglasi krivom za ubistvo i kazni po zakonu, detaljno obrazloživši da je optužena krivično djelo počinila s namjerom da ubije Ivankovića. Tužilac je naglasio da su se njih dvoje kobnog dana posvađali, te da je ona upala u sobu gdje je bio Ivanković i usmrtila ga.

S druge strane, mostarska advokatica Nada Dalipagić ukazala je da nema dokaza da je kod Hindić postojala namjera, te da svi dokazi, ali i svjedočenje optuženo govore o tome da se može raditi samo o uzrokovanju smrti iz nehata. 


Konzumirali kokain i alkohol

Dalipagić je naglasila da su njih dvoje bili u ljubavnoj vezi, da Hindić nije imala razloga da upada u sobu u kojoj je praktično živjela s Ninom, te da je nakon konzumiranja veće količine kokaina i alkohola, došlo do prepirke i naguravanja u kojem je pištolj opalio.

Hindić je kroz suze ponovila da ni u jednom momentu nije imala namjeru ubiti Ivankovića, te da je pozvala Hitnu pomoć. Ukazala je da je morala bježati jer su joj prijetili i da je Ivanković još bio živ. U bijegu je polomila noge, te se predala policiji kada je saznala da je preminuo. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.