VRIJEDNOST OKO 25.600 km

U Banjoj Luci zbog sedam teških krađa uhapšene dvije osobe

Provalom u samo jedan stan otuđili su novac i nakit u vrijednosti od oko 17.700 KM, navedeno je u saopćenju Policijske uprave Banja Luka

E. Ć. / Srna

Banjalučka policija hapšenje obavila u petak (31. decembra)

Foto: ilustracija


Pripadnici Policijske uprave Banja Luka su uhapsili lica iz tog grada čiji su inicijali R.V. i Z.A. osumnjičena za sedam teških krađa kojim su pričinila materijalnu štetu i pribavili protivpravnu imovinsku korist od 25.600 KM.

Banjalučka policija je ovo hapšenje obavila u petak, 31. decembra, a uhapšeni su osumnjičeni da su na području Banja Luke, od oktobra do decembra prošle godine, nasilno provaljivala u objekte i krala novac i nakit.

- Provalom u samo jedan stan otuđili su novac i nakit u vrijednosti od oko 17.700 KM - navodi se u saopćenju Policijske uprave Banja Luka.

Iz policije napominju da je pretresom prostorija na području Banja Luke koje koriste osumnjičena lica pronađeno i oduzeto 5.500 KM, te ručni sat. Sve mjere i radnje u okviru ovog slučaja preduzete su pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, te po naredbama Osnovnog suda u tom gradu.

NA VRH

Podijeli članak na