POTRAGA U TOKU

Nisam htio da mi sin ide u Srbiju: Otac nestalog mladića iz Splita stiže u Beograd

Ali, išao je s prijateljima koje zna još iz osnovne škole pa mi je ipak bilo nekako lakše, kaže njegov otac

Nenad Periš: Stiže u Beograd. Slobodna Dalmacija

E. T. / Slobodna Dalmacija

2.1.2022

Nema traga tučnjavi i jako me čudi da mog Mateja nitko nije vidio kad je – bez jakne – otišao iz beogradskog kluba, kaže za "Slobodnu Dalmaciju" Nenad Periš, otac misteriozno nestalog mladića u Beogradu Mateja Periša. 

– Mateju je ovo bio prvi put da ide u Beograd i, da vam pravo kažem, nisam bio ni sada za to da ide baš tamo čekati Novu godinu. Ali, išao je s prijateljima koje zna još iz osnovne škole pa mi je ipak bilo nekako lakše – kaže ugledni vaterpolski sudac i dugogodišnji djelatnik splitskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Nenad Periš.


On se sprema sutra zaputiti u Beograd potražiti svog sina Mateja (27) koji je tamo nestao na Staru godinu u dva i pol sata nakon ponoći.

– Kad me je Matejev prijatelj preko kćerkinog Instagrama zatražio broj mobitela nakon dočeka Nove godine, odmah sam znao da nešto nije u redu, a naročito kada mi je rekao da je Matejev mobitel isključen – govori nam uvijek smireni Nenad koji avionom sutra leti za Beograd.

Prijatelji nestalog Splićanina snimili video ispred beogradskog kluba: ‘Nije on mali. Nije njega mogao jedan čovjek nekako spremiti u džep i negdje ga odnijeti‘


– Nemjerljivu mi pomoć u ovim teškim trenucima daju moji stari prijatelji iz Beograda – bivši vaterpolist Igor Milanović i državni tajnik za sport Srbije Darko Udovičić koji su angažirali sve snage i resurse u potrazi za mojim sinom. Zvali su me i iz našeg veleposlanstva u Beogradu, iz beogradske policije... Mediji svakog trenutka i tamo i u Hrvatskoj objavljuju informacije i fotografije mog Mateja. Izuzete su kamere iz tog kluba "Gotik", gdje je viđen oko dva i pol iza ponoći - kazao je Nenad Periš.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.