SMJEŠTEN NA PSIHIJATRIJU

Prijetio majci, polupao stakla na prozorima, nožem nasrtao na policiju i oštetio dva vozila

Komandir stanice Nova Topola, nagovorio muškarca da se preda

Policija odvela muškarca u bolnicu. Ilustracija

B. C.

3.1.2022

Policija je u Mašićima kod Bosanske Gradiške uhapsila duševno oboljelog muškarca V. P. zbog nasilja u porodici, prijetnji policiji, oštećenja dva vozila i prozora na stambenom objektu.

Pripadnici Policijske stanice Nova Topola su jučer oko 10 sati došli u Mašiće po prijavi da je ovo lice u toku noći polupalo više prozorskih stakala i dio namještaja u porodičnoj kući i upućivao prijetnje svojoj majci, rečeno je  Srni iz Policijske uprave Bosanska Gradiška.


Polupao rotaciono svjetlo

Muškarac je pobjegao prije dolaska policije, ali je nedugo potom došao u dvorište, prijeteći policiji sa nožem u ruci, pa drvenom palicom iz dvorišta polupao rotaciono svjetlo i oštetio poklopac motora na službenom vozilu policije.

On je zatim na lokalnom putu drvenom palicom oštetio i automobil Peugeot, a potom ušao u kuću, gdje se zatvorio.

Komandir Policijske stanice Nova Topola je ostvario kontakt sa njim, ušao u kuću, nagovorio ga da odloži hladno oružje, a zatim ga uhapsio.


Zadržan na liječenju

Pošto je riječ o duševno oboljeloj osobi kojem je oduzeta poslovna sposobnosti, predat na Odjeljenje neuropsihijatrije Bolnice Bosanska Gradiška, odakle je uz asistenciju policijskih službenika upućen na Kliniku za psihijatriju Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske u Banja Luci, gdje je zadržan na liječenju.

Po kompletiranju i dokumentovanju predmeta, Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka bit će dostavljen izvještaj protiv V. P. za počinjena krivična djela nasilja u porodici ili porodičnoj zajednici, sprečavanja službenog lica u vršenju službene radnje i oštećenje ili oduzimanje tuđe stvari.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.