JAVNO TUŽILAŠTVO RS

Podignuta optužnica protiv bivšeg premijera RS Aleksandra Džombića zbog zloupotrebe položaja

Optužnica je podignuta u vezi sa nezakonitom dodjelom kredita Investiciono-razvojne banke Republike Srpske preduzeću 'Energolinija' d.o.o. Zvornik 2012. godine u iznosu od 19.400.000 KM, iako je bio svjestan da je korisnik kreditno nesposoban

Aleksandar Džombić. Arhiv

N. Aj.

4.1.2022

Protiv Aleksandra Džombića, bivšeg premijera Republike Srpske, Javno tužilaštvo RS podiglo je optužnicu, te je na potvrđivanje proslijedilo Okružnom sudu u Banjoj Luci, navodi se na stranici Javnog tužilaštva RS.

Džombić se, prema zvaničnim informacijama, tereti za zloupotrebu službenog položaja ili ovlaštenja, a u vezi sa milionskim kreditima dodijeljivanim preko Investiciono-razvojne banke Republike Srpske jednoj zvorničkoj firmi.

- Optužnica je podignuta u vezi sa nezakonitom dodjelom kredita Investiciono-razvojne banke Republike Srpske preduzeću 'Energolinija' d.o.o. Zvornik 2012. godine u iznosu od 19.400.000 KM, iako je bio svjestan da je korisnik kreditno nesposoban i da neće moći vraćati kreditna sredstva - ističe Javno tužilaštvo RS.

Kako se sumnja, na ovaj način Investiciono-razvojnoj banci Republike Srpske nanesena je šteta, a "Energoliniji" d.o.o. Zvornik pribavljena imovinska korist u tom iznosu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.