AKCIJA "UKRINA 1"

Uhapšeni žena i muškarac: Zaplijenjena 3,2 kilograma skanka

Ivršeno više pretresa

Žena sprovedena u dobojsko tužilaštvo. Srna

B. C. / Srna

5.1.2022

Žena iz Dervente, koja je uhapšena u akciji "Ukrina 1" u kojoj je oduzeto 3,2 kilograma skanka, sprovedena je u Okružno javno tužilaštvo Doboj, a u poslijepodnevnim satima bit će predat i muškarac iz Bosanske Gradiške, rečeno je na konferenciji za novinare predstavnika Policijske uprave Doboj.

Načelnik Sektora kriminalističke policije Dragan Sušić rekao je da je jučer na području Dervente pretreseno vozilo i lice i da je pronađena droga, a na području Bosanske Gradiške pretresena su tri stambena objekta i tri vozila i pronađeni ostaci marihuane i jedna prostorija koja je ranije služila kao laboratorija za proizvodnju ove droge, te određena količina puščane municije.


Dragan Sušić na konferenciji za novinare. Srna

Prema njegovim riječima, za krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet opojne droge Okružnom javnom tužilaštvu u Doboju podnesen je izvještaj protiv ova dva lica, koja nisu od ranije poznata policiji.

Sušić je dodao da će Policijska uprava Bosanska Gradiška dokumentovati krivično djelo proizvodnja i promet oružja i eksplozivnih sredstava.

Sušić je dodao da su jučerašnju akciju sproveli policijski službenici iz Dervente i Sektora kriminalističke policije Policijske uprave Doboj u saradnji sa Upravom za organizovani i teški kriminalitet i Policijske uprave Bosanska Gradiška.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.