KANTONALNI SUD SARAJEVO

Ubistvo Mehmeda Ramića: Zuko i Imamović pušteni na slobodu, određen im kućni pritvor

Sud će naknadno donijeti odluku o produženju pritvora za Jašarevića

Ramić je ubijen 12. decembra prošle godine na Pofalićima. Avaz

Piše: B. C.

11.1.2022

Kantonalni sud Sarajevo prihvatio je prijedlog Tužilaštva KS te je Edvinu Imamoviću i Igoru Zuki ukinut pritvor  i određene mjere zabrana kretanja. Zuki i Imamovići koju su osumnjičeni za pomoganje počiniocu nakom ubistva Mehmeda Ramića, određen je kućni pritvor.   

Danas je pred Vijećem Kantonalnog suda Sarajevo održana sjednica na kojoj je razmatran prijedlog za produženje pritvora još za dva mjeseca Amelu Jašareviću Šaji koji je osumnjičen za ubistvo Mehmeda Meše Ramića na Pofalićima. 

Produženje je zatraženo zbog opasnosti da bi i boravkom na slobodi mogao utjecati na svjedoke, prikriti dokaze, kao i zbog opasnosti da bi njihovim puštanjem na slobodu moglo doći do uznemirenja javnosti

Sjednica je kasnila jer je Jašarević dovezen iz KPZ-a Zenica. 


Tužiteljica Jasmina Knežević je kazala da ostaje kod navoda u pismenom prijedlogu, dok se odbrana koju zastupa advokat Omar Nehmedbašić usprotivila prijedlogu istakavši da je Jašarević sve ispričao šta se događalo i da je na neki način priznao krivično djelo.

Sud će naknadno saopćiti odluku za Jašarevića.

Policija i dalje traga za Adelom Kabašem za kojim je raspisanja međunarodna potjernica zbog sumnje da je pobjegao u Crnu Goru. Njemu je određen pritvor po potjernici.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.