13. DAN POTRAGE

MUP Hrvatske o potrazi za Matejem Perišem: Ništa ne ukazuje na nasilje, pregledamo snimke

- Postoji sumnja da je ušao u vodu, ali ne i potvrda toga, a snimke se još obrađuju i izoštravaju, rekao je pomoćnik glavnog direktora policije i načelnik Uprave kriminalističke policije Antonio Gerovac

Pripadnici MUP-a Republike Hrvatske bili u Beogradu. Arhiv/Dnevnik.hr

N. Aj.

12.1.2022

Potraga za Matejem Perišemkoji je u noći sa 30. na 31. decembar nestao u Beogradu ušla je u svoj 13. dan. Nekoliko dana u Beogradu su bili i predstavnici hrvatske policije, kako bi u potrazi pomogli kolegama iz Srbije.

- Protekla dva dana bili smo u Beogradu i razmijenili informacije o potrazi. Srpska policija je poduzela apsolutno sve što je mogla, angažirane su sve snage koje su bile na raspolaganju policiji, a intenzitet potrage nastavlja se i dalje kao i prvog dana. Što se tiče profesionalne razine toga što je srpska policija poduzela, apsolutno je na najvišem nivou - rekao je na konferenciji za novinare pomoćnik glavnog direktora policije i načelnik Uprave kriminalističke policije Antonio Gerovac, prenosi Dnevnik.hr.

O susretu s ministrom unutrašnjih poslova Srbije Aleksandrom Vulinom, naveo je samo riječi hvale.

- Dobili smo apsolutno sve informacije i sve što je potrebno. Stupili smo u kontakt s istražiteljima i intenzivirali kontakt s Matejevim ocem. Postoji radna verzija onoga što se dogodilo, ali razumjet ćete me da sada ne mogu o detaljima - rekao je Gerovac i dodao:

Sa svime što je do sada prikupljeno, ništa ne ukazuje da je njegov nestanak bilo kako povezan s posljedicama neke nasilne radnje.

Istakao je da je srbijanska policija napravila izniman posao oko praćenja Matejeva kretanja od trenutka izlaska iz kluba i do trenutka kada se smatra da je ušao u vodu.

- Pregledane su i snimke nakon toga, kako bi se utvrdilo je li možda negdje izašao iz vode i slično. Mi možemo reći da je osoba odjevena poput Mateja došla do vode, ali ne postoji nitko tko može to sigurno tvrditi - rekao je.

Naglasio je da mu je jako žao što snimci izlaze u javnost, jer se radi o špekulacijama. Policija je, kaže pregledala sve snimke i teško je još sve sa sigurnošću utvrditi.

- Postoji sumnja da je ušao u vodu, ali ne i potvrda toga, a snimke se još obrađuju i izoštravaju. Što se tiče konzumacije opijata ne mogu to sa sigurnošću utvrditi, ostavimo to za istragu koja slijedi. Ono što se događalo u "Gotiku" i sve oko boravka dečkiju u Beogradu, policija je napravila detaljnu analizu svega. Za sada ne postoji rupa u njihovom kretanju koja bi se mogla istražiti, a nije. Da bi se dokazala konzumacija opijata, potrebno je nekome izvaditi krv - objasnio je Gerovac, koji dodaje da će neprestano sarađivati sa srbijanskom policijom, te da će ukoliko bude potrebno opet razgovarati s njegovim prijateljima i izvesti sve radnje koje mogu, a da mogu pomoći srbijanskoj policiji.

- Dio te istrage odnosi se i na mobitel, a o detaljima ne mogu, jer se radi o našim taktikama o kojima ne govorimo u javnosti - kazao je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.