OSTAVILA UPALJENO VOZILO

Nesvakidašnja situacija: Francuz iskoristio nepažnju Sarajke i ukrao automobil, "uhapsio" ga taksista na Autobuskoj stanici

Kako saznaje portal "Avaza", vozilo je ukradeno u Starom Gradu, kada je državljanin Francuske otuđio vozilo koje je bilo upaljeno kako bi se zagrijalo

Piše: A. Ovčina / M. Aščić

12.1.2022

Hrabri takstista - Avaz
Sa lica mjesta - Avaz
Sa lica mjesta - Avaz
Sa lica mjesta - Avaz
Sa lica mjesta - Avaz
+3

Sarajevski taksista Sejdin Kapo "uhvatio" je danas državljanina Francuske za kojeg je kasnije utvrđeno da je ukrao automobil na području Sarajeva.

Kako saznaje portal "Avaza", vozilo je ukradeno u Starom Gradu. 

Državljanin Francuske iskoristio je nepažnju Sarajke koje je ostavila auto upaljeno kako bi se zagrijalo, a ona se zatim vratila u kuću. Nedugo zatim, zateklo ju je neugodno iznenađenje, jer vozila nije bilo.

Iz izvora bliskih policiji saznajemo da je državljanin Francuske, sjeo u vozilo i pobjegao u nepoznatom pravcu. Otkriven je na Autobuskoj stanici u Sarajevu, nakon poziva taksiste, koji ga je zadržao do dolaska policije.

Kako nam je Kapo ispričao, on je zapazio sumnjivu osobu kako upravlja automobilom i vidio je da nešto nije uredu.

- Primjetio sam da lice izlazi iz vozila. Prišao sam mu i s njim popričao. Pitao sam ga za dokumente, ali ih nije imao. Vidio sam da je nešto sumjivo. Na neki način sam ga lišio slobode i pozvao policiju. Shvatio sam da je riječ o ukradenom vozilu - kazao je Kapo.



- Uradio sam to, jer je to moja dužnost i obaveza. To je ljudska obaveza. Nema tu šta biti ponos. U ovakvim teškim situacijama trebamo pomoći jedni drugima - zaključio je on. 

Informacija o hapšenju potvrđena je za portal "Avaza" iz Uprave policije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.