OTAC NESTALOG MLADIĆA

Nenad Periš posjetio Renata Grbića, spasitelja s Dunava: Pitao ga za savjet

Nema šanse da se krije 11, 12 dana po ovoj zimi. Na Velikom ratnom ostrvu ima 10, 15 vikendica, ali neko bi ga vidio, a i šta bi jeo, od čega bi živio, rekao je Grbić

Nenad Periš i Renato Grbić. avaz

E. Ć. / Telegraf.rs

12.1.2022

Nenad Periš, otac Mateja Periša, 27-godišnjeg mladića iz Splita koji je nestao u Beogradu u noći između 30. i 31. decembra, danas je posjetio Renata Grbića.




Matej nije plivao dugo

Grbić je poznati srbijanski spasitelj, koji je do sada spasio više od 30 ljudi ispod Pančevačkog mosta. Matejev otac je čuo za Renata, koji odlično poznaje rijeke u Beogradu, te se otišao posavjetovati sa njim, jer je danas već 13. dan potrage za Matejem.

- Došao je da me pita za mišljenje i savjet, nije mu bilo jasno da je signal mobilnog telefona uhvaćen kod Velikog ratnog ostrva, kako je to moguće. Najnovije informacije pokazuju da je Matej plivao u Savi, onda to znači da je doplivao do Ratnog ostrva i tu su ga bazne stanice locirale i to je to. Poslije toga se gubi svaki trag - otkrio je Grbić za "Telegraf.rs".


Kako ističe Grbić, pretpostavlja se da je Matejev organizam dotle izdržao usljed hladne vode i da je poslije toga potonuo.

- Nije plivao dugo. Od Beton Hale do Ratnog ostrva nema više od 500 metara, možda ni toliko. Ali mnogo je voda jaka, i hladno je, što su sve otežavajuće okolnosti - ističe Grbić, te dodaje kako ga je Nenad pitao kada bi tijelo moglo da ispliva.

Bio sam iskren prema njemu

- Bio sam iskren prema njemu, rekao sam mu da bi tijelo moglo da ispliva za nekih mjesec dana, ali i da bih najviše volio, kao i svi u Srbiji, da Matej bude živ. Opet, ta mogućnost da se krije... Niko ga ne poznaje, šta će da jede, pije... kad pričate i razmišljate logično... 

Nema šanse da se krije 11, 12 dana po ovoj zimi. Na Velikom ratnom ostrvu ima 10, 15 vikendica, ali neko bi ga vidio, a i šta bi jeo, od čega bi živio - kazao je Grbić.


- Daj Bože da se svi varamo i da je dečko živ, ali kako dani prolaze, vjerovatnoća je sve manja. Svi bi bili sretni da je živ i da proslavimo taj njegov nov život - rekao je Grbić.

Kako kaže, Matejev otac je bio mnogo zamišljen dok je pričao.

- Daleko bilo, nema veće kazne za roditelja od te da izgubi dijete. Nenad se nada, jer nada umire posljednja, ali kaže, što više vremena prolazi, sve ima manje šansi, i bit će tu sve dok se ne pojavi tijelo - ispričao je Grbić za "Telegraf.rs".


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.