ISTRAGA U MRKONJIĆ-GRADU

Policija utvrđuje je li starica Rosa izgorjela u požaru

U Gornjoj Slatini na zgarištu u kući pronađeno tijelo

Plamen progutao sprat kuće. Ilustracija

Piše: O. Matavulj

15.1.2022

Ostaci ljudskog tijela pronađeni su na zgarištu kuće koja je izgorjela u požaru u Gornjoj Slatini kod Ribnika.

Sumnja se da je u požaru poginula vlasnica kuće, 82-godišnja Rosa P., što tek treba biti potvrđeno dodatnim vještačenjima.


Nepoznat uzrok

U Policijskoj upravi (PU) Mrkonjić-Grad navode da je u Policijskoj stanici (PS) Ribnik u četvrtak u devet sati prijavljeno da je došlo do požara na porodičnoj kući u Gornjoj Slatini.

- U požaru je u potpunosti izgorio sprat kuće u kojem je živjela R. P. Policijski službenici PU Mrkonjić-Grad obavili su uviđaj i tom prilikom su pronađeni ostaci tijela - rekla je portparol PU Mrkonjić-Grad Božana Vulin.

Ona je kazala da je o svim okolnostima i prikupljenim činjenicama obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka.

- Sve daljnje mjere i radnje poduzimat će se prema nalogu Tužilaštva, a s ciljem utvrđivanja tačnog uzroka požara, kao i identifikacije posmrtnih ostataka - navela je Vulin.


Živjela sama

Za sada nije poznato šta je izazvalo požar, a nezvanično saznajemo da je plamen progutao cijeli gornji sprat kuće, koji je izgrađen od drveta. Ostali su samo kameni podrum i temelj.

Starica Rosa P. živjela je sama i bila je slabo pokretna. Nakon požara njoj se izgubio svaki trag. Niko u selu je nije vidio, pa se pretpostavlja da je upravo ona i stradala u plamenu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.