NOVI DETALJI ISTRAGE

Policija utvrđuje da li je sin ubio roditelje u porodičnoj kući u Puli

Nad tijelima preminulih osoba bit će obavljena obdukcija po nalogu nadležnog državnog tužioca

Porodična kuća u Puli. GLAS ISTRE

A. O.

15.1.2022

Pulska policija je dovršila kriminalističko istraživanje nad 39-godišnjakom, utvrdivši sumnju da je počinio dva krivična djela teško ubistvo, piše Telegraf.rs.

Utvrđeno je da je 39-godišnjak 13. januara u porodičnoj kući u Argonautskoj ulici u Puli vatrenim oružjem usmrtio muškarca i ženu u dobi od 67 i 66 godina.


Obdukcija preminulih

Nad tijelima preminulih osoba bit će obavljena obdukcija po nalogu nadležnog državnog tužioca.

Osumnjičeni muškarac je uz krivičnu prijavu u popodnevnim satima 15. januara priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske.

Kako Glas Istre nezvanično saznaje, Nada i Dario Bašić, stanovnici Gregovice, mirnog pulskog kvarta, ubijeni su u četvrtak u večernjim satima i to u garaži iz vatrenog oružja. Ubica je njihov sin Vedran Bašić (39).

U prvim izveštajima jučer, pisalo se da se ubistvo dogodilo juče, dakle u petak poslijepodne, ali pogrešno je protumačena prva policijska vijest u kojoj je stajalo da su u 16.15 sati u Argonautskoj ulici pronađena dva mrtva tijela. Ubistvo se ipak dogodilo dan ranije.


Vedran Bašić ima 39 godina

Nezvanično se saznaje da za sada nije poznato gdje se ubica kretao nakon ubistva, niti šta je radio u tih 20-ak sati između ubistva i prijave. Policiji se obratio tek u petak poslijepodne, malo prije 16 sati, zbog čega je policija pronašla tijela oko 16.15.

Vedran Bašić ima 39 godina i, koliko je poznato, živio je s roditeljima, koje je ubio. Ima i sestru, za koju se također ne zna gdje je boravila u razdoblju prije nego se njen brat prijavio policiji.

Za teško ubistvo zakon predviđa kaznu do 40 godina zatvora.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.