NA LICU MJESTA

Avazova patrola / Minusi otjerali kriminalce s goraždanskih ulica

Iako spremni i na najzahtjevnije izazove, subota večer je za policajce u Goraždu završila mirno i bez ijedne zaprimljene dojave

Piše: A. Kauković - A. Čengić

17.1.2022

Ekipa „Avaza“ je u subotu u večernjim satima boravila u Goraždu s pripadnicima Policijske stanice Goražde. Iako spremni i na najzahtjevnije izazove, subota večer je za policajce u Goraždu završila mirno i bez ijedne zaprimljene dojave.

Polazak na teren

Odmah po dolasku ekipa „Avaza“, s pripadnicima Jedinice za podršku, uputila se u prostorije gdje se vrši priprema službenika za polazak na teren. Zatim smo s našim domaćinima išli u obilazak grada, podijeljeni u više patrola, gdje je svako vozilo zaduženo za preventivno djelovanje u jednom području.

Iako je subota večer, frekvencija saobraćaja je bila izuzetno smanjena, kao i broj ljudi u ugostiteljskim objektima.

Goraždanski policajci spremni za sve izazove. A. Kauković

Pregled vozača

Policajci su postavili punktove širom gradskog područja. Uslijedio je pregled vozača, suvozača i vozila, ali je sve bilo uredno, bez problema i prekršaja. U jednom od vozila su pronašli samo stare krpe, CD-ove i zaštitne maske. Minus devet stepeni je bilo vani, pa skoro da nismo vidjeli niti jednog pješaka na ulici.

Kontrola saobraćaja i alkotestiranje vozača. A. Kauković

Prazne ulice

U razgovoru s policijskim službenicima saznali smo da je evidentiran porast broja zaraženih koronavirusom u Goraždu, što, osim nepovoljnih vremenskih uvjeta, može biti razlog zbog kojeg smo zatekli prazne ulice. Iako građani naglašavaju da je jedini razlog migracija stanovništva te da je Goražde grad koji živi samo ljeti.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.