KANTONALNI SUD ZENICA

Uzgajivač bikova Almin Kolić osuđen na devet godina zatvora zbog ubistva amidže Redžiba

"Zaklao sam ti oca", poručio je Almin svom amidžiću

Almin Kolić s bikom. Facebook

B. C.

18.1.2022

Postupajući po optužnici Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, Kantonalni sud u Zenici  je 30. decembra prošle godine  donio suđujuću, prvostepenu i nepravosnažnu presudu protiv  Almina Kolića zbog ubistva, te mu izrekao kaznu zatvora u trajanju od devet godina i sigurnosnu mjeru oduzimanja noža koji je upotrebljen kod izvršenja krivičnog djela, saopćeno je iz Tužilaštva ZDK.

Almin Kolić optužnicom se tereti da je 10. januara 2021. godine u planinarskom domu "Čolan", u namjeri da jedno lice liši života, K.R. zadao jedan ubod u predjelu desne strane grudnog koša.

- Tom prilikom mu je nanio povrede u vidu ubodne rane u predjelu desne prednjebočne strane trupa sa prodornim kanalom kroz sedmo rebro, sedmi međurebarni prostor, osmo rebro i osmi međurebarni prostor, pa dalje kroz dijafragmu i trbušnu šupljinu i tkivo desnog režnja jetre, što je dovelo do unutrašnjeg iskrvarenja iz velikih krvnih sudova jetre koji su presjećeni duž kanala probodine kroz jetru, što je uzorkovo smrt K.R.- navodi se u saopćenju.


Kako je "Avaz" ranije pisao, Almin Kolić, poznat po uzgajanju bikova, nakon žustre svađe mesarskim nožem ubio jr svoga amidžu Redžiba Kolića.

S amidžom je bio u konfliktu koji je trajao više mjeseci zbog Planinarskog doma „Čolan“ u kojem se zločin i dogodio. Naime, kako je ranije za "Avaz" , kazao Kenan, sin ubijenog Redžiba, Almin je tri sedmice prije ubistva zapalio taj objekt u kojem su se okupljali lovci.

Radžib je taj objekt nakon požara ponovo osposobio za upotrebu, ali je Almin iznova prijetio paljevinom.

 Almin se nakon zločina putem videopoziva i poruka javio svom amidžiću Kenanu rekavši mu da mu je zaklao oca. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.