PORODICA OGORČENA

Sin ubijenog Redžiba nakon presude Alminu Koliću: Devet godina je malo, ovo nas je uništilo!

Ova presuda izazvala je ogorčenje kod Kenana, sina rahmetli Redžiba, koji još ne može vjerovati da je Kolić dobio svega devet godina zatvora zbog svirepog ubistva

Kenan Kolić ne krije razočarenje: Nijedna kazna ne može vratiti mog oca. Avaz

Piše: E. T.

18.1.2022

Kantonalni sud u Zenici izrekao je prvostepenu presudu kojom je Almina Kolića (1991) osudio na devet godina zatvora zbog ubistva njegovog amidže Redžiba Kolića (1968), zvanog Kole, kojeg je usmrtio nožem u Planinarskom domu ”Čolan” 30. decembra prošle godine.

Ova presuda izazvala je ogorčenje kod Kenana, sina rahmetli Redžiba, koji još ne može vjerovati da je Kolić dobio svega devet godina zatvora zbog svirepog ubistva.


Saznali ishod presude

- Razgovarao sam sa advokatom i ne znam šta reći u ovom trenutku. Devet godina da vrijedi nečiji život, još ne vjerujem. Ovo je još više skrhalo i mene i porodicu. Na godišnjicu od ubistva dobili smo papir od poštara iz kojeg smo saznali za ishod presude, niko nas nije pozvao na izricanje, sramotno - govori Kenan za portal "Avaza".

Ističe da još nikada nisu zaboravili sve što se dogodilo kobne večeru u Planinarskom domu "Čolan", te da je ova presuda samo so na ranu koja nikada neće zacijeliti.


- Ovo je neopisivo. Sa ocem večeraš, sutra ga nađeš prepolovljenog, ubijenog. Siguran sam bio da će dobiti od 12 do 15 godina, zbog svega što se prije dešavalo i šta je radio, ali i načina na koji je izvršio ubistvo. Međutim, ni ta kazna ne može vratiti moga oca. Njega nema. Ne znam šta reći. Uložit ćemo žalbu. i očekujem da se kazna poveća - izričit je on.

Napominje da mu telefon ne prestaje zvoniti nakon što se informacija o presudi plasirala u javnost, a da mu brojni prijatelju nude pomoć.

- Prijatelji su, također, u šoku. Svi žele da se uključe i pomognu kako god mogu. Ali, sačekat ću šta će viši sud uraditi, kako će proći žalba. Niko ne može osjetiti niti razumjeti bol koju osjećam zbog gubitka oca. Čovjeka koji ga je čitav život pomogao da ubije, ne mogu vjerovati - zaključio je Kenan Kolić u razgovoru za "Avaz".


Pobjegao s mjesta zločina

Podsjetimo, Kolić je kriv što je 10. januara prošle godine, u planinarskom domu “Čolan” u Zenici, nakon svađe zbog ranijih nesuglasica, nožem sa drvenom drškom, dužine sječiva 17,5 centimetara, amidžu ubo u jetru, te je on, usljed unutrašnjeg krvarenja umro na putu za bolnicu.

Prethodno ga je, prema navodima iz presude, nakon što mu je Almin rekao da “Tu više neće biti dom”, Redžib ošamario, a zatim ga udario otvorenom konzervom po glavi.

U trenutku izbijanja svađe i tuče, osim Almina i Redžiba Kolića, u Domu se nalazilo još nekoliko osoba, gdje su svi zajedno konzumirali alkohol.

Nakon ubistva, mlađi Kolić je pobjegao s mjesta zločina, a uhapšen je oko sat i po kasnije. U međuvremenu se videopozivom javio sinu žrtve, kojem je kazao kako više nema oca i da ga je on zaklao.

Bonus video tužne ispovijesti Kenana Kolića nakon dženaze njegovom ocu Redžibu Koliću. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.