NOVI PAZAR

Detalji tragedije: Poginuli Dženan (25) bio je jedinac, muž i otac jednog djeteta

Udarilo ga je veliko crijevo sa miksera za miješanje betona, odbacivši ga nekoliko metara i nanijevši mu teške povrede

N. Aj. / Telegraf.rs

Dženan R.

Foto: Facebook


Novopazarac Dženan R. (25) poginuo je danas u pogonu firme "Novi Pazar put", kada ga je udarila mašina za miješanje maltera, piše Telegraf.rs.

Bio jedinac, muž i otac jednog djeteta.

Okupili se rođaci i prijatelji

Prema nezvaničnim informacijama, nesreća se dogodila oko 15 sati.

- Udarilo ga je veliko crijevo sa miksera za miješanje betona, odbacivši ga nekoliko metara i nanijevši mu teške povrede. Radnici su ga transportovali do Opšte bolnice u Novom Pazaru, ali je podlegao povredama u putu – rekao je za Novosti jedan od radnika.

Ispred Opšte bolnice okupili su se rođaci i prijatelji stradalog mladića. Djevojka, za koju navode mu je sestra, gušila se u suzama, a niko od prisutnih nije želio da govori za medije.

Rukovodioci kompanije "Novi Pazar put" potvrdili su da se nesreća desila u njihovom pogonu, ali su istakli da poginuli mladi čovjek nije bio u radnom odnosu kod njih.

Naložena istraga

- On je bio radnik kompanije "Euro - leks" koja je izvodila pripremne radove u našem pogonu. Izražavamo žaljenje zbog tragedije i stojimo na raspolaganju istražnim organima - kratko su poručili.

Ubrzo po nesreći lice mjesta obezbijedili su pripadnici novopazarske policije, a u prisustvu zamjenika Višeg tužioca Edisa Arifovića obavljen je uviđaj.

Naložena je istraga poslije koje će biti poznati svi detalji nesreće.

NA VRH

Podijeli članak na