OPĆINSKI SUD SARAJEVO

Potvrđena optužnica protiv muškarca koji je pokušao podmiti policajce u Sarajevu: "Eto cvaja, nemojte pisati firmu"

Optuženom je izdat prekrašajni nalog i nakon što je upozoren da poštuje naredbu Kriznog štaba KS za nošenje zaštitne maske

Općinski sud u Sarajevu potvrdio optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo. ARHIV

A. O.

10.2.2022

Općinski sud u Sarajevu potvrdio je otpužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Edisa Mešića zbog krivičnog djela davanje dara i drugih oblika koristi. 

Nakon što je 20. marta 2021. godine počinio saobrćajni prekršaj, tačnije, oduzeo pravo prvenstva, optuženi se tereti da je pokušao podmititi policijske službenike MUP-a KS koji su prilikom kontrole i pregledom službenog automobila firme koji je optuženi vozio, utvrdili da nije posjedovao ni kompletnu prateću opremu odnosno kutiju prve pomoći. 

Optuženom je potom izdat prekrašajni nalog i nakon što je upozoren da poštuje naredbu Kriznog štaba KS za nošenje zaštitne maske preko lica jer se nalazio na javnom mjestu, obratio im se riječima „Meni korona ne može ništa“ i potom u potvrdu o registraciji stavio novčanicu od 20,00 KM i rekao „Eto cvaja, nemojte pisati firmu i masku“. Policijski službenici su ga nakon toga i lišili slobode.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.