EVAKUIRANI UPOSLENICI

Čije je suđenje odgođeno u Općinskom sudu u Sarajevu zbog dojave bombe

Tom prilikom je urađen pregled svih prostorija

Policija na terenu. AVAZ

A. O.

14.2.2022

U Općinskom sudu u Sarajevu je jutros dojavljena bomba zbog čega su evakuirani svi radnici, kao i sve stranke koje su prisustvovale ročištima, nakon čega su reagirali policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo. 

Tom prilikom je urađen pregled svih prostorija.


Ispraznili zgradu

Upravo je ova dojava prekinula suđenje po tužbi aktuelnog direktora Granične policije BiH Zorana Galića protiv Vlade Federacije BiH koje je trebalo početi danas u ovoj ustanovi.

Dojava o bombi je upućena oko 09.30 sati nakon čega je naloženo da se zgrada isprazni, potvdio je za Večernji list savjetnik direktora Granične policije BiH Svevlad Hofman, koji je bio u pratnji Galićevog advokata.


Pokrenuo spor

- Sutkinja je naravno bila prinuđena prekinut daljni rad. Simptomatično je da je dojava stigla baš neposredno nakon početka suđenja - rekao je Hofman.

Nakon provedenog konkursa za direktora Federalne uprave policije, Zoran Galić je bio prvi rangirani za tu poziciju. Ali, Vlada nikada nije provela taj konkurs – on nije izabran na poziciju direktora.

Zbog toga je prošle godine pokrenuo spor na sudu. Na mjesto vršitelja dužnosti direktora FUP-a postavljen je Ensad Korman. 

Prema zakonu o unutašnjim poslovima Federacije BiH na poziciji direktora Federalne uprave policije trebao bi biti Hrvat budući je ministar Bošnjak.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.