POTVRĐENO ZA AVAZ

Užas u Sanskom Mostu: Bivšu suprugu vezao selotejp trakom i silovao

Policija uhapsila 57-godišnjaka

Žena potvrdila da je silovana. Ilustracija

Piše: B. C.

15.2.2022

Policija u Sanskom Mostu uhapsila je jučer O. R. (57) zbog sumnje da je silovao bivšu suprugu O. K. (53), potvrđeno je za portal "Avaza" iz MUP-a Unsko-sanskog kantona. 

Uhapšeni je selotejp trakom zalijepio usta bivšoj supruzi, vezao joj ruke i noge te je silovao.



Ženi pružena medicinska pomoć

Osumnjičeni muškarac je na kriminalističkoj obradi u Policijskoj stanici Sanski Most, nakon čega će biti predat Tužilaštvu Unsko-sanskog kantona, kazao je za portal "Avaza" Adnan Beganović, portparol MUP-a USK.

- Osumnjičeni će postupajućem tužiocu Tužilaštva USK biti predat uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu silovanje iz člana 203. stav 2 KZFBiH. Unesrećenoj je pružena medicinska pomoć. Po nalogu tužilaštva sprovedene su sve istražne radnje, urađene su i uviđajne radnje na licu mjesta. Po nalogu Suda izvršen je pretres, pronađeni su predmeti za koje se sumnja da bi se mogli dovesti u vezu s počinjenjem krivičnog djela, a to je selotejp traka koja će biti vještačena- kazao je Beganović.


Komšinica pozvala policiju

Kako "Avaz" saznaje slučaj je otkriven nakon što je policiju nazvala komšinica koja je prijavila da se nešto sumnjivo dešava. Patrola policije na licu mjesta zatekla je oštećenu koja je potvrdila da je silovana.

Njen bivši suprug odmah je uhapšen i nije pružao otpor.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.