NOVI DETALJI

Udario Poršeom sina Danisa Tanovića: Benjamin Spahović se zaustavio tek nakon 30 metara

Provode se brojna vještačenja nesreće na Drveniji

Spahović u ćeliji s još dvojicom pritvorenika. Avaz

Piše: B. C. - M. Aš.

16.2.2022

Istraga o stravičnoj saobraćajnoj nesreći u kojoj je 11. februara na Drveniji Benjamin Spahović Poršeom udario 17-godišnjeg Orhana Tanovića, sina proslavljenog bh. reditelja Danisa Tanovića, i nanio povrede opasne po život, nastavlja se provođenjem brojnih vještačenja.


Velika brzina

Jedno od njih odnosi se na terenac Porše kojim je upravljao Spahović, a na kojem su nastala oštećenja nakon silovitog udara u pješaka.

Uviđaj na mjestu nesreće trajao je više od tri sata, a vještačenjem je utvrđeno da se Spahović ulicom Hamdije Kreševljakovića kretao nedozvoljenom brzinom od 70 kilometara na sat.

- Dozvoljena brzina je 50 kilometara na sat, a u tom dijelu ulice primjerena je brzina od 40 kilometara na sat. Zbog blizine semafora te autobuske i trolejbuske stanice potrebno je voziti čak i manjom brzinom jer se u svakom momentu mogu na kolovozu pojaviti pješaci - kazao nam je izvor blizak istrazi.

Izvršena su određena mjerenja na mjestu nesreće te se došlo do bitnih podataka.

- Zbog brzine kojom se vozilo kretalo, ono se zaustavilo tek 30 metara dalje od mjesta naleta na pješaka - kazao je naš sagovornik.


Poseban odjel

Benjaminu Spahoviću određen je jednomjesečni pritvor, sumnjiči se za teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja, a kako saznajemo, smješten je u S-odjel KPZ-a „Miljacka“.

Ćeliju, u kojoj su stakla blindirana, dijeli s još dvojicom pritvorenika.

Kako nam je potvrđeno iz Uprave policije MUP-a KS, Spahović ima dug od 4.920 KM zbog neplaćenih kazni. Osim toga, počinio je 72 prekršaja od 2015. do 2022., isključujući 2019. i 2020., kada nije bilo zabilježenih prekršaja. U tom periodu bio je na izdržavanju kazne zatvora za pljačku benzinske pumpe u Vogošći.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.