EKSKLUZIVNO

Pogledajte kako je lažni policajac opuhao 33 pištolja vrijednosti 55.000 KM

Iako je prvobitno rečeno da je ukradeno 25 pištolja, iz izvora bliskih istrazi nam je potvrđeno da je riječ o 33 pištolja, čija vrijednost iznosi 55.000 KM

Piše: Meliha Smajkić

17.2.2022

Skoro mjesec i po od razbojničkog pohoda koji se dogodio 5. januara u Čapljini, praktično, usred dana, kada su iz trgovine KM Trade ukradeni pištolji različitih marki, istraga nije dala rezultate.


Današnja akcija FUP-a nije povezana s pljačkom

Iako je prvobitno rečeno da je ukradeno 25 pištolja, iz izvora bliskih istrazi nam je potvrđeno da je riječ o 33 pištolja, čija vrijednost iznosi 55.000 KM.

Prošle sedmice su pripadnici Federalne uprave policije (FUP) na području Čapljine izveli akciju u okviru koje su vršeni pretresi imovine koju koriste tri osobe, i to zbog sumnje na izvršenje krivičnog djela nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija, ali poveznice sa ovim razbojništvom nije bilo.


Također, ni današnja akcija FUP-a na području Čapljine, uprkos špekulacijama, nije povezana s razbojništvom u KM Trade.

Podsjetimo, 5.januara u 16.25 sati u ovu trgovinu je upao muškarac obučen u policijsku uniformu i maskiran, nakon čega je uposlenika B.B. (35), kojem je zaprijetio pištoljem polegao na pod, a potom ga je vezao ljepljivom trakom.

Dok je uposlenik ležao na podu, razbojnik je u ruksak utrpao pištolje, koje je pokupio iz izložbenih vitrina, nakon čega se udaljio iz radnje pješice. Nedugo poslije, uposlenik se uspio osloboditi i alarmirati policiju.


Izuzeti tragovi

Istražitelji su u blizini lica mjesta pronašli nekoliko PVC vrećica sa zatvaračem, koje su poslane na vještačenje. Također, s lica mjesta su izuzeti i drugi tragovi, kako nam je to potvrđeno u Tužilaštvu Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Na snimcima videonadzora koji su u posjedu našeg portala pogledajte kako je lažni policajac izvršio ovo razbojništvo.

Pretplatite se na YouTube kanal Avaz TV.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.