NEOBIČNA AVANTURA

Nevjerovatna priča taksiste: Dan ranije s mušterijom "ganjao" trolejbus zbog mobitela, pa pronašao njegov novčanik

Čovjek se obradovao kada su mu donio novčanik. Bio je veoma sretan, kaže taksista

Taksista Denis: Drago mi je što sam pomogao. B. Cerić

Piše: B. C.

18.2.2022

Sarajevski taksista u svom vozilu pronašao je novčanik s dokumentima i 300 KM koji je ispao jednoj njegovoj mušteriji. Nijednog trenutka nije dvojio o svom postupku vrijednom hvale, ali se ugodno iznenadio kada je otkrio ko je bio vlasnik novčanika. 

- Drago mi je da sam to učinio. Priča s tim čovjekom je nevjerovatna - kazao je taksista Udruženja "Sarajevo taxi" Denis G., skromno nakon svega, uz molbu da mu ne objavljujemo prezime.


"Pratite onaj trolejbus"

Njegova avantura sa sretnim završetkom je otpočela u srijedu kada je njegovo taksi vozilo 254 zaustavio muškarac sa neobičnom molbom.

- To je bilo oko 12 sati. Rekao je "Pratite onaj trolejbus". Od zgrade Općine Centar ganjali smo trolejbus do ulice Patriotske lige. Uspjeli smo da ga sustignemo i on je ušao u trolejbus - prepričava nam Denis filmski scenario u kojem je učestvovao tog dana.

Sinoć, kada je slučajno pomjerio suvozačevo sjedište otkrio je novčanik s dokumentima, bankovnim karticama i 300 KM. Odmah je shvatio da je nekome od građana ispao novčanik te je među dokumentima pronašao adresu vlasnika.

- Čovjek se obradovao kada su mu donio novčanik. Bio je veoma sretan, ne mogu da griješim dušu i da ne kažem da me je zbog toga i nagradio. Iznenadio sam se kada sam ga vidio. To je bio isti muškarac s kojim sam jurio za trolejbusom - ispričao nam je Denis.


Izgubio mobilni telefon

Vlasnik novčanika u trolejbusu je izgubio mobilni telefon. Jedan od putnika pronašao je njegov mobitel i predao ga vozaču, tako da je rastrešeni Sarajlija, uz pomoć taksiste, vratio svoj mobitel, ali mu je, kako se ispostavilo, tada ispao novčanik u Denisovom vozilu.

Denis nam je priznao da se svojevremeno u klubu "Zelene beretke" bavio dizanjem tegova, a učestvovao je i na evropskim takmičenjima.

- Bavio sam se sportom ali taj adrenalin koji me je pokretao nije ništa u odnosu na osjećaj koji me je obuzeo kada sam vidio kako se vlasnik obradovao kada je ugledao svoj novčanik. Osjećam se dobro jer sam nekome pomogao- kazao nam je Denis.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.