REAGIRALA POLICIJA

Razbojništvo u Sarajevu: Prijetio radnici pa oteo novac i alkohol

Radeći na rasvjetljavanju opisanog krivičnog djela, u ulici Ferde Hauptmana, općina Novo Sarajevo, pronađeni su i izuzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem događaja

Reagirala policija. ILUSTRACIJA

A. O.

18.2.2022

Dežurna služba Treće PU u Sarajevu jučer je u 17:55 sati obaviještena da je u ulici Džemala Bijedića, općina Novo Sarajevo, od strane NN lica izvršeno krivično djelo razbojništva nad uposlenicom u prodavnici “Konzum”.

Tom prilikom maskirano NN lice je uz prijetnju fizičkom snagom, otuđilo određenu sumu novca i alkoholnog pića, a zatim se udaljilo u nepoznatom pravcu. 

O ovome je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Uviđaj na licu mjesta su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo. Radeći na rasvjetljavanju opisanog krivičnog djela, u ulici Ferde Hauptmana, općina Novo Sarajevo, pronađeni su i izuzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem događaja. 

Također u pomenutoj ulici, pronađeno je i lišeno slobode lice H.Č., rođen 1998.godine u Zenici, nastanjen u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 289. stav 2. KZ F BiH (Razbojništvo). 

Prilikom pretresa kod istog je pronađen i oduzet dio otuđenog novca. Osumnjičeni je predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu nad navedenim licem, kao i pronalasku drugog lica koje mu je pomoglo u izvršenju navedenog krivičnog djela, a čiji identitet je poznat policiji.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.