AKCIJA

Granična policija BiH uhapsila devet osoba

Službenici JGP Doljani, 15. februara 2022., lišili su slobode M.Š. (1977.) jer je ustanovljeno da ga potražuje Općinski sud u Mostaru zbog krivičnih djela „teška krađa“ i „krađa“

Policija reagirala. ILUSTRACIJA

A. O.

18.2.2022

Službenici Jedinice granične policije Zvornik, 18. februara 2022. godine, lišili su slobode Z.A. (1970.), državljanina Bjelorusije. 

Naime, graničnim provjerama je utvrđeno da je za njim Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo raspisalo potragu zbog krivičnog djela „teška krađa“. 

Kontroliran je na izlasku iz Bosne i Hercegovine na Međunarodnom graničnom prijelazu Karakaj i predat službenicima MUP-a KS. Prethodno, 16. februara 2022., službenici ove jedinice lišili su slobode državljanina Republike Srbije, D.B. (1991.), nakon što je utvrđeno da je za njim Interpol Wiesbaden raspisao potjernicu zbog krivičnog djela „prevara“. Kontroliran je na ulasku u BiH na prijelazu Karakaj i predat službenicima Sudske policije Suda BiH.


Izlazio iz države

Službenici JGP Višegrad, 16. februara 2022., prilikom izlaska iz BiH na prijelazu Vardište lišili su slobode V.Đ. (1998.) jer je ustanovljeno da je za njim MUPKS raspisao potragu zbog krivičnog djela „računalna prevara“. Državljanin BiH je predat službenicima MUP-a KS. Uz navedeno, 14. februara 2022., službenici ove jedinice su lišili slobode D.A. (1976.) jer ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora. Kontroliran je pri ulasku u našu zemlju na prijelazu Vardište i predat službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina.

Službenici JGP Brod, 16. februara 2022., na izlasku iz BiH na prijelazu Brod lišili su slobode S.A. (1975.), nakon što je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Sarajevu zbog krivičnog djela „laka tjelesna povreda“. Bh. državljanin je predat službenicima Centra sudske policije u Posavskom kantonu.

Službenici JGP Doljani, 15. februara 2022., lišili su slobode M.Š. (1977.) jer je ustanovljeno da ga potražuje Općinski sud u Mostaru zbog krivičnih djela „teška krađa“ i „krađa“. Državljanin Republike Hrvatske je kontroliran na ulasku u BiH na prijelazu Orahovlje i predat službenicima Sudske policije Široki Brijeg.


Raspisana potraga

Prilikom ulaska u BiH na prijelazu Hum, 15. februara 2022., lišen je slobode A.Š. (2003.), nakon što je utvrđeno da je za njim MUP KS raspisao potragu zbog krivičnog djela „iznuda“. Službenici JGP Hum, bh. državljanina su predali službenicima MUP-a KS.

Na Međunarodnom aerodromu Sarajevo, 15. februara 2022., pripadnici Granične policije BiH su na letu iz Frankfurta lišili slobode S.H. (1993.) jer je utvrđeno da je potražuje Općinski sud u Sarajevu zbog krivičnog djela „krađa“. Državljanka BiH je predata službenicima Odjeljenja sudske policije sudova u Kantonu Sarajevo.

Službenici JGP Bijeljina, 14. februara 2022., na ulasku u našu zemlju na prijelazu Rača, lišili su slobode M.G. (1985.), nakon što je utvrđeno da je za njom Interpol Wiesbaden raspisao potragu zbog krivičnog djela „trgovina opojnih droga u okviru kriminalne grupe“. Državljanka R. Srbije je predata službenicima Sudske policije Suda BiH.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.