PRVI ČOVJEK MUP-a TK

Dževad Korman za "Avaz": Akcija hapšenja nije propala, to su zle želje nekih pojedinaca

Dio policijskih službenika ostao je zaglavljen u liftu ali je akcija u potpunosti blagovremeno provedena, kaže Korman

B. C.
  • Korman: Zlonamjerno pisanje

    Korman: Zlonamjerno pisanje

    Foto: Agencije


Nakon pisanja pojedinih portala da je prošlog petka policijska akcija hapšenja dilera propala jer su se četvorica tuzlanskih specijalaca zaglavila u liftu, Dževad Korman direktor Uprave policije MUP-a Tuzlanskog Kantona u izjavi za portal "Avaza" kazao je da je nije tačno da je akcija doživjela fijasko, te da je riječ o zlonamjernom iskrivljavanju činjenica.

- To apsolutno nije tačna tvrdnja. Akcija nije propala pa nismo mi amateri da strpamo policajce u lift pa da nam bježe kriminalci. To su zle želje nekih pojedinaca da to tako bude- navodi Korman za "Avaz".

Dodaje da je tačna informacija da je dio policijskih službenika ostao zaglavljen u liftu, ali da je akcija u potpunosti blagovremeno provedena onako kako je planirano.

- Lica su sva zatečena kako su akcijom i planom bila predviđena da se liše slobode. Provedena je kriminalistička obrada i sve ostalo. Apsolutno ne stoji tvrdnja da je akcija propala, da ništa nije pronađeno, ali stoji činjenica da je lift zaglavio s jednim manjim brojem policijskih službenika, a što nije nemoguće da se desi. Dakle radi se o zaista zlonamjernom pisanju- kazao je Dževad Korman.

Više o temi Dževad Korman

SAZNAJEMO
Pripadnici FUP-a pretresaju MUP TK?!
NA VRH

Podijeli članak na