PRONAĐENO I ORUŽJE

Pohapšene osobe zbog seksualne eksploatacije migranata, zaradili 300.000 KM

Maloljetna lica zatečena prilikom pretresa privremeno su smještena u kamp Ušivak do smještaja u sigurnu kuću

E. Ć.

24.2.2022

Prilikom hapšenja. Granična policija BiH

U nastavku akcije spriječavanja međunarodne trgovine ljudima i seksualne eksploatacije pripadnici Granične policije BiH u saradnji sa Službom za poslove sa strancima izvršili pretrese na područuju Orašja.

- Dana 24.02.2022. godine u ranim jutarnjim satima pripadnici Centralnog istražnog ureda i JGP Orašje Granične policije uz asistenciju službenika Službe za poslove sa strancima pod nadzorom Tužilaštva BiH izvršili su pretres na području Orašja.

Tom prilikom pronađeno je nekoliko migranata i maloljetnih lica, među kojima su i osumnjičeni za krivično djelo "Međunarodna trgovina ljudima" (seksualnom eksploatacijom) - saopćeno je iz Granične policije BiH.

Prilikom pretresa pronađen je veći broj mobitela, hladnog oružja, novac, te ostali predmeti koji potiču od izvršena krivičnog djela, te dokazi da je navedena organizovana grupa na seksualnoj eksploataciji maloljetnjih muških osoba dosad zaradila preko 150.000 eura.

Maloljetna lica zatečena prilikom pretresa privremeno su smještena u kamp Ušivak do smještaja u sigurnu kuću. Rad na predmetu se nastavlja pod nadzorom Tužilaštva BiH.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.