NOVI DETALJI

Ovo je razbojnik koji je jutros pucao na policiju u Zenici

Još se utvrđuju sve okolnosti pokušaja pljačke apoteke

Piše: B. C.

28.2.2022

Bićevci: Ranije osuđivan. Facebook

Muškarac koji je uhapšen nakon pokušaja pljačke apoteke "Mr. Weiss" u Zenici je Baki Bićevci koji je i ranije bio osuđivan, potvrđeno je za portal "Avaza" od izvora bliskog istrazi.

U zeničkom naselju Nova Zenica jutros se odvijala prava drama kada su još nepoznate osobe pokušale izvršiti razbojništvo u apoteci "Mr. Weiss".

Kako nam prča očevidac, dvije nepoznate osobe pokušale opljačkati radnicu apoteke koja je pružala otpor. U međuvremenu, došli su i policijski službenici MUP-a ZDK.

-Tokom naguravanja sa razbojnicima, tom prilikom ranjen je jedan policajac u ruku - tvrdi naš izvor.


Za portal "Avaza " iz MUP-a Zeničko- dobojskog kantona potvrđeno je da je tokom pljačke apoteke u zeničkom naselju Nova Zenica jutros oko 5:00 sati ranjen je jedan policajaca.

- Tokom pokušaja pljačke apoteke jedan policajac je ranjen, a tom prilikom jedna osoba je uhapšena – rekli su nam iz MUP-a ZDK te dodali da policija radi na rasvjetljavanju ovog događaja.

Prema za sada nepotvrđenim informacijama iz zeničke policije, muškarac je jutros oko 5 sati došao u apoteku te udarcima u poseban šalter gdje se tokom noćnih sati pružaju usluge pokušao ući u apoteku.

Uposlenice apoteke odmah su pozvale policiju, a po njihovom dolasku muškarac koji je nasilno htio ući u apoteku, pucao je u pravcu policije te ranio jednog policajca, a potom se dao u bijeg, ali je uhapšen u koritu rijeke Bosne.

- Još se utvrđuju sve okolnosti ovog događaja. Policijski uviđaj još traje- kazao nam je izvor iz istrage.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.