MUP KANTONA SARAJEVO

Akcija na Alipašinom Polju: Uhapšeni Bunar i Mikac, još pet osoba privedeno

Oduzeti heroin, spid i marihuana

Bunar i ranije privođen. Arhiva Avaza

B. C.

3.3.2022

Iz MUP-a Kantona Sarajevo, uz navođenje inicijala, saopćeno je da je su u današnjoj akciji na Alipašinom Polju uhapšeni Edis Bunar i Renato Mikac. 

- E.B. i R.M. iz Sarajeva su lišeni slobode od strane policijskih službenika Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo u jutrošnjoj akciji, te je pored ova dva lica, još pet lica dovedeno u službene prostorije i nad istim je u toku kriminalistička obrada, saopćeno je iz MUP-a.

Tokom izvršenih pretresa policijski službenici, do sada su pronašli i oduzeli: određenu količinu droge (heroina, spida i marihuane), zatim više telefona, drobilica, aparat za vakumiranje, digitalne vage i novac, koji se služiti kao dokaz u krivičnom postupku.


Pored pretresa na ranije spomenutih šest lokacija, tokom dana će se nastaviti pretresi na još nekoliko lokacija, na području Kantona Sarajevo.

Sve aktivnosti se provode pod direktnim nadzorom postupajućeg tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, te će više informacija biti poznato nakon što iste budu u potpunosti završene.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.