MUP KANTONA SARAJEVO

Nastavljena istraga o sukobu navijača na Grbavici: Maloljetnik na saslušanju, dvojica ispitana zbog nasilničkog ponašanja

Policija nastavlja rad na identifikaciji i pronalasku osoba koje su učestvovale u sukobu

Nemile scene na stadionu Grbavica. Avaz

Piše: B. C.

7.3.2022

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova i danas su nastavili su istragu zbog incidenta koji se u subotu desio na Grbavici uoči derbija između Željezničara i Sarajeva kada je došlo do sukoba navijača.

- Jedno maloljetno lice je pozvano radi ispitivanja na okolnosti događaja na stadionu "Grbavica", te se nalazi u službenim prostorijama nadležne PU, dok su ranije dva lica ispitana u vezi sa izvršenjem krivičnog djela "Nasilničko ponašanje na sportskim priredbama" propisano članom 20. Zakona o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama u Kantonu Sarajevo- saopćeno je za portal “Avaza” iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo nastavljaju dalji rad na identifikaciji i pronalasku lica koja se dovode u vezu sa ovim krivičnim djelom, počinjenim 05.03.2022. godine na navedenom stadionu, kazali su iz policije.

Podsjećamo, navijači gostiju probili su zaštitnu ogradu i utrčali na teren, te se zaputili ka južnoj tribini prema Manijacima. Kako se vidi na snimku, oteli su im transparent

Potom je došlo do opšte tučnjave, a navijači Želje uspjeli su vratit transparent.

Kako se moglo vidjeti na snimku “Aaza” više osoba brutalno je rukama i nogama tuklo jednog muškaraca.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.