POTVRĐENO ZA "AVAZ"

Amelu Jašareviću osumnjičenom za ubistvo Mehmeda Ramića produžen pritvor

Drugi osumnjičeni Adel Kabaš (ranije Murtović) još je u bijegu i za njim je raspisana potjernica

Nastradali Mehmed Ramić i Amel Jašarević koji je privođen 2019. godine. Avaz

Piše: B. C.

11.3.2022

Kantonalni sud u Sarajevu donio je rješenje kojim je Amelu Jašareviću, osumnjičenom za ubistvo Mehmeda Ramića, produžen pritvor, potvrdio je za portal "Avaza" sarajevski advokat Omar Mehmedbašić.

Tužilaštvo je tražilo produženje pritvora za naredna tri mjeseca i to zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao prikriti dokaze te vršiti utjecaj na svjedoke ili saučesnike, kao i da bi moglo doći do uznemirenja javnosti.

Amel Jašarević je osumnjičen da je hicima iz pištolja usmrtio navijača FK Željezničar Mehmeda Mešu Ramića u decembru prošle godine na raskrsnici u naselju Pofalići.

Drugi osumnjičeni Adel Kabaš (ranije Murtović) još je u bijegu i za njim je raspisana potjernica. Osumnjičeni Igor Zuko i Edvin Imamović su u kućnom pritvoru.

Sumnja se da je petorka presrela Ramića na raskrsnici te da su u njega pucali Jašarević i Kabaš. Policija je uvidom u sistem „Sparta“ uočila da je, na izlazu iz Kantona Sarajevo prema Lukavici, Zuko u bijelom Passatu na mjestu suvozača vozio Adela Kabaša, za kojeg se sumnja da je pobjegao u Crnu Goru.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.