TOKOM PRETRESA

U Sarajevu uhapšena jedna osoba: Pronađeno 30 grama spida i marihuana

Policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu nad navedenim licem

Reagirala policija. ILUSTRACIJA

A. O.

17.3.2022

Provodeći planske aktivnosti na pronalasku opojnih droga, policijski službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotreba opojnih droga-Sektora kriminalističke policije, Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo su dana 16.03.2022. godine 19:50 sati u ulici Adema Buće, općina Novi Grad Sarajevo izvršili pretres lica Z.V., rođen 1988.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen. 

Tom prilikom kod istog je pronađeno i oduzeto 14 paketića sa materijom koja asocira na opojnu drogu spid (ukupne težine oko 30 grama) i jedan paketić sa suhom zeljastom materijom koja asocira na opojnu drogu marihuanu. Na osnovu Naredbe Općinskog suda u Sarajevu izvršen je i pretres stana koji isti koristi na području općine Novi Grad Sarajevo. 

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 239. stav 3. KZ F BiH (Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga), Z.V. je lišen slobode i predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. 

Policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu nad navedenim licem.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.