AVAZ SAZNAJE

Nakon hapšenja u Novom Sadu: Vladan Pejušić pristao na izručenje BiH

Viši sud u Novom Sadu 13. marta odredio ekstradicioni pritvor Pejušiću, koji se skrivao pod imenom Mirko Vukmirović

Privođenje Darka Eleza: Pejušić spominjan na ročištima Elezu. Agencije

Piše: B. C.

17.3.2022

Viši sud u Novom Sadu 13. marta ove godine odredio je ekstradicioni pritvor za Vladana Pejušića, koji je uhapšen prema međunarodnoj potjernici u okviru istrage o ubistvima Siniše Miličevića Tigra i Miloša Ostojića u Istočnom Sarajevu. Pejušić se skrivao pod imenom Mirko Vukmirović.


Zatraženi podaci

Ovo je za “Avaz” potvrdila Jelena Ostojin, portparol Višeg suda Novi Sad, koja je kazala da se uhapšeni kod njih vodi pod imenom Mirko Vukmirović.

- Kod sudije za prethodni postupak izjasnio se da pristaje na pojednostavljeni postupak izručenja. Od Ministarstva pravde Srbije i MUP-a Srbije zatražena je dokumentacija kako bi Vijeće moglo donijeti odluku o ekstradiciji - kazala je Ostojin.

Od MUP-a su zatraženi podaci o državljanstvu Pejušića (Vukmirovića), dok se od Ministarstva pravde očekuju dokumenti kako bi se vidjelo zbog čega je za njim raspisana potjernica.

Ime Vladana Pejušića se do sada više puta pojavljivalo u istrazi koja se vodila protiv Darka Eleza zbog organiziranog kriminala i ubistava Siniše Miličevića Tigra i Miloša Ostojića.


Ubijeni u sačekuši

Jedan od svjedoka u tom postupku u iskazima je označio Pejušića kao čovjeka koji je učestvovao u organizaciji ubistava Miličevića i Ostojića, što je spominjano na ročištima Elezu u Sudu BiH.

Za Pejušićem je bila raspisana Interpolova potjernica, a uhapšen je nakon što se iz Njemačke vratio u Srbiju.

Siniša Miličević je bio vlasnik svadbenog salona “Rodeo” te kafića u ovom objektu u Istočnom Sarajevu. Ubijen je 31. maja 2018. godine u 22.40 sati u klasičnoj sačekuši ispred njegove zgrade u Dabrobosanskoj ulici. Skoro na identičan način ubijen je i Miloš Ostojić 1. januara 2019. godine ispred svog kluba “Sparta” u Istočnom Novom Sarajevu.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.