TOKOM KONTROLE

Sud BiH osudio graničnog policajca: Primio mito u iznosu od 30 eura

Presuda je donesena nakon održanog ročišta

Uhapšen policajac. ILUSTRACIJA

A. O.

21.3.2022

Sud BiH osudio je graničnog policajca Dejana Ivaštanina na šest mjeseci zatvora zbog primanja dara u iznosu od 30 eura, te zabranio obavljanje ove dužnosti u trajanju od tri godine, saopćeno je iz ove pravosudne institucije, piše Srna. 

Iz Suda su naveli da je Ivaštanin kao službeno lice u institucijama BiH, policajac Granične policije BiH, tokom kontrole putničkih vozila i autobusa, zahtijevao i primio korist za sebe.

Optuženom je izrečena mjeru zabrane obavljanja dužnosti policijskog službenika u Graničnoj policiji BiH u trajanju od tri godine računajući od dana pravosnažnosti presude s tim da se vrijeme provedeno na izdržavanju kazne zatvora ne uračunava u vrijeme trajanja ove mjere bezbjednosti.

Od optuženog se oduzima primljeni dar u novčanom iznosu od 30 eura, koliko je dužan uplatiti u korist budžeta BiH u roku od 30 dana od dana pravosnažnosti presude.

Presuda je donesena nakon održanog ročišta za razmatranje izjave o priznanju krivice i pretresa za izricanje krivičnopravne sankcije. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.