GRANIČNA POLICIJA BIH

U Čapljini i Tomislavgradu spriječeno krijumčarenje pet osoba

O ovim događajima su obaviješteni i pripadnici Službe za poslove sa strancima BiH.

Granična policija BiH. ILUSTRACIJA

A. O.

21.3.2022

Pripadnici Granične policije Bosne i Hercegovine, 18. marta 2022. godine, u dva odvojena slučaja spriječili su krijumčarenje pet osoba.

Naime, na području Čapljine pripadnici Jedinice granične policije BiH Doljani spriječili su krijumčarenje dvije ženske osobe, državljanku Savezne Republike Njemačke i osobu sa područja Kosova. Spomenute osobe su krijumčarene u vozilu Mercedes, njemačkih nacionalnih oznaka. U vezu sa ovim krijumčarenjem dovodi se F.J.M.B. (1991.), državljanin BiH, protiv kojeg će, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „krijumčarenje osoba“, biti dostavljen izvještaj Tužilaštvu BiH.

U drugom slučaju, pripadnici Jedinice za podršku i kontrolu Bosansko Grahovo GPBiH su na području Tomislavgrada spriječili krijumčarenje tri osobe afroazijskog porijekla. Ilegalne migrante koji su izjavili da dolaze iz Afganistana i Irana krijumčarila je državljanka BiH, I.H. (1981.), u vozilu Pasat, bh. nacionalnih oznaka. Prema naredbi tužioca Tužilaštva BiH, protiv osumnjičene bit će dostavljen izvještaj zbog počinjenja krivičnog djela „krijumčarenje osoba“. 

O ovim događajima su obaviješteni i pripadnici Službe za poslove sa strancima BiH.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.