BIHAĆ

Istraga o smrti mlade majke i bebe: Vještak sudske medicine radi dodatne analize

Patolog je prilikom obdukcije naglasio da ne želi ništa prejudicirati dok se ne obave sve analize, kazala je Senka Delić, portparol Tužilaštva USK

Azra Bećirspahić i njena beba preminule u bihaćkoj bolnici. Avaz

Piše: B. C.

22.3.2022

Tužilaštvo Unsko-sanskog kantona (USK) nastavilo je istragu o smrti mlade majke Azre Bećirspahić iz Bosanskog Petrovca, koja je preminula prilikom poroda u Kantonalnoj bolnici „Dr. Irfan Ljubijankić“ u Bihaću, a kojom prilikom ljekari nisu uspjeli spasiti ni život njene bebe Merjem.


Čeka se izvještaj vještaka sudske medicine

Prema riječima Senke Delić, portparola Tužilaštva USK, u petak, 18. februara, obdukciju je u Kantonalnoj bolnici u Bihaću obavio patolog-subspecijalista sudske medicine.

- Kada dođe izvještaj vještaka sudske medicine, onda će se odlučiti o daljnjim radnjama. To je malo složenije vještačenje i ima puno stvari za analizu. I sam patolog je prilikom vršenja obdukcije kazao da ne može ništa prejudicirati dok ne završi sve analize. Možda neke od analiza neće moći raditi ovdje, možda će se raditi negdje drugo - kazala je Delić.

Dodala je da će vještak obavijestiti tužioca ako bude neophodno da odmah izda naredbu da se radi neko vještačenje na drugom mjestu.


U subotu klanjana dženaza

- Sve zavisi od analiza koje se mogu uraditi u Kantonalnoj bolnici, ako bude potrebno, onda će se to raditi u nekoj drugoj instituciju koja je kapacitirana za to - kazala je Delić.

U subotu je u Bosanskom Petrovcu proglašen Dan žalosti te je klanjana dženaza Azri Bećirspahić i njenoj bebi, koje su ukopane zajedno u isti mezar.

Smrt mlade majke i njene djevojčice uznemirila je bh. javnost, a građani očekuju da se što prije rasvijetli ovaj nemili događaj.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.