SUD BIH

Muriz Memić komentirao izjave svjedoka: Vrana vrani oči ne vadi

Vidjeli smo danas da brane Hasana Dupovca i koliko im smeta Nermin Šehović, kazao je Memić

Muriz Memić komentirao današnje izjave. B. Cerić

Piše: B. C.

24.3.2022

Muriz Memić, otac nastradalog Dženana Memića, nakon završenog ročišta u predmetu protiv Zijada Mutapa i ostalih, kometirao je izjave današnjih svjedoka od koji su trojica policijski službenici. 


Niko neće pričati o Ad hock tijelu

- Danas smo se mogli uvjeriti da vrana vrani oči ne vadi. Evo bivši komesar je došao, izgleda po njima opet je saobraćajna nesreća, kažu da su sve proveli, da niko na njih nije mogao utjecati. Ali evo, jesmo li mi onda pročitali presudu Vrhovnog suda. Hasan Dupovac, zna se šta je radio, Vahid Bahija zna se šta je radio, čuli ste Nermin Halilović, donio je neki karton da pokrije staklo. Mi znamo po presudi Vrhovnog suda da nije bilo saobraćajne nesreće, šta je želio pokriti, koje staklo i ko je donio to staklo. Ja kažem da ih je donio on u kartonskim kutijama- rekao je Memić i dodao:

- Ovo je nevjerovatno koliko ljudi ne odustaju, vidjeli smo danas da brane Hasana Dupovca i koliko im smeta Nermin Šehović i njegovo svjedočenje. Niko neće pričati o Ad hock tijelu, ali ima Nermin Šehović šta da kaže. Evo vidjeli ste na kraju Kolića , on odmah zna da će biti predmet medija, ali ja mislim da je ovo krajnje drsko i bezobrazno od ovih advokata, ali evo neka ide postupak dalje. Mi smo za ovih šest godina naučili na sve i samo idemo dalje- zaključio je Muriz Memić.


Smetaju im propusti Hasana Dupovca

Na pitanje novinara zašto odbrani smeta Nermin Šehović, Memić je kazao:

- Pa smetaju im kontretno propusti Hasana Dupovca. Evo vidite danas da neće ni Vahid Bahija da kaže otkud taj Renault Clio u ovoj priči. Imali smo prije svjedoke koji su rekli kako se pojavio Renault Clio gdje ga je Hasan našao i skim ga je našao. Vidjeli ste sami, danas opet kažem, vrana vrani oči ne vadi. Bit će dobrih svjedoka sigurno. Ne može se ovo zaustaviti – kazao je Memić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.