GRANIČNA POLICIJA BIH

Uhapšeno nekoliko osoba na graničnim prijelazima: Bile raspisane potrage

Za državljanina BiH, N.K. (1987.) utvrđeno je da ga potražuje Općinski sud u Sarajevu zbog krivičnog djela „teška krađa“

Granična policija BiH. ILUSTRACIJA

A. O.

25.3.2022

Službenici Jedinice granične policije BiH Gradiška, 23. marta 2022., lišili su slobode dvije osobe na ulasku u BiH na prijelazu Gradiška. 

Za državljanina BiH, N.K. (1987.) utvrđeno je da ga potražuje Općinski sud u Sarajevu zbog krivičnog djela „teška krađa“. Predat je službenicima Centra sudske policije u Posavskom kantonu. 

Predat službenicima

Za državljanina Republike Hrvatske, A.A. (1994.), ustanovljeno je da je za njim Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo raspisalo potragu zbog krivičnog djela „teška krađa“. Predat je službenicima MUP-a Kantona Sarajevo.

Službenici Jedinice GPBiH Aerodrom Sarajevo, 23. marta 2022., lišili su slobode E.M. (1995.), nakon što je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Prijedoru zbog krivičnog djela „iznuda“. Državljanin BiH na Međunarodni aerodrom Sarajevo je stigao letom iz Beča. Predat je službenicima Okružnog suda u Istočnom Sarajevu. Prethodno, 21. i 20. marta 2022., na letu iz Hamburga, službenici ove jedinice su lišili slobode dvojicu državljana BiH. 


Raspisana potrga

Za E.T. (1990.) utvrđeno je da je za njim Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo raspisalo potragu zbog krivičnih djela „ugrožavanje sigurnosti“ i „laka tjelesna povreda“. Predat je službenicima MUP-a Kantona Sarajevo. Za K.S. (1989.) ustanovljeno je da je za njim Ministarstvo unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona raspisalo potragu zbog krivičnog djela „neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“. Predat je službenicima MUP-a Zeničko-dobojskog kantona.

Prilikom ulaska u našu zemlju na prijelazu Brod, 21. marta 2022., lišen je slobode D.P. (1998.) jer je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora. Službenici Jedinice GPBiH Brod, bh. državljanina su predali službenicima Оkružnog cеntra sudskе pоliciје Dоbој.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.