ODLUKA VRHOVNOG SUDA FBIH

Suprug poginule trudnice Nejre za "Avaz": Ni kazna od 100 godina nju ne može vratiti

Vrhovni sud Federacije BiH uvažio je žalbu Tužilaštva KS i preinačio presudu Kantonalnog suda u Sarajevu tako što je Hamzu Ćatića pravosnažno osudio na sedam godina zatvora zbog teškog krivičnog djela protiv sigurnosti javnog saobraćaja

Nejra i Semir Hamzić: Bili zajedno od 19. godine. Facebook

Piše: E. T.

30.3.2022

Semir Hamzić, suprug trudnice Nejre Hamzić koju je vozač Hamza Ćatić usmrtio Audijem, za šta je odlukom Vrhovnog suda FBiH naknadno osuđen na 7 godina zatvora, komentirao je za portal "Avaza" ovu odluku. 

Semir kaže da njegovu Nejru ni kazna od 100 godina ne može vratiti. 

- Ali drago mi je da ima države i da funkcionira. Sve je to dosipanje soli na ranu, ali zaista mislim da je kazna od četiri godine bila preblaga - kaže Hamzić za naš portal. 

Kaže da će za nekoliko dana, tačnije 17. aprila biti godišnjica pogibije njegove supruge Nejre koja je bila u drugom stanju. 


- Teško mi je sve to... Užasno teško - dodao je na kraju semir Hamzić.

Podsjećamo, 17. aprila prošle godine, u mjesecu ramazanu, oko 18 sati u Seat u kojem je bila Nejra Hamzić s prijateljicom, svom silinom zabio Audi koji je pretjecao.

Audijem je upravljao osuđeni Hamza Ćatić.

Vrhovni sud Federacije BiH uvažio je žalbu Tužilaštva KS i preinačio presudu Kantonalnog suda u Sarajevu tako što je Hamzu Ćatića pravosnažno osudio na sedam godina zatvora zbog teškog krivičnog djela protiv sigurnosti javnog saobraćaja. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.