HERCEGOVINA

Na području općine Ljubinje oduzeto 152 kg duhana u vrijednosti 20.500 KM

Grupa za spriječavanje krijumičarenja i prekršaja iz Regionalnog centra Mostar, nastavit će sa daljim aktivnostima

Oduzeto 152 kg. sitno rezanog duhana na području Općine Ljubinje. Ilustracija

N. Ć.

30.3.2022

Ovlašteni službenici Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) na području općine Ljubinje zbog nezakonitog prometovanja oduzeli su 152 kg sitno rezanog duvana tržišne vrijednosti 20.500 KM.

- Službenici Odsjek za provođenje propisa u Regionalnalnom centru Mostar na osnovu informacija koje su dobili putem otvorene linije 'Stop švercu' proveli su dvije akcije na području Ljubinja.

Tom prilikom oduzeli su 152 kg rezanog duvana za pušenje, procijenjene tržišne vrijednosti u iznosu od 20.500 KM, koji nije bio na propisan način obilježen akciznim markicama UIO - saopćeno je jučer iz UIO BiH.

Grupa za spriječavanje krijumičarenja i prekršaja iz Regionalnog centra Mostar, nastavit će i u narednom periodu sa aktivnostima koje se tiču otkrivanja i procesuiranja lica koja se bave prometom cigareta i rezanog duhana, koje nisu na propisan način obilježene akciznim markicama Uprave, kao i svih duhanskih prerađevina bez vjerodostojne dokumentacije.

Pred nadležnim sudom, pokrenut će se odgovarajući postupak za utvrđene nezakonitosti protiv počinioca nezakonitih radnji.

UIO BiH apeluje sve građane da na otvorenu liniju 080 02 06 07 prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a, ili nelegalnu prodaju akciznih proizvoda. Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.