SUD BIH

Jezivi detalji istrage slučaja Memić: Neka krklja, svakako je gotov za 7 dana

Vidjeli ste svjedočenje doktorice Zubović koje je bilo jasno, glasno, i tada su rekli da nema potresa mozga, kazao je Memić

Memić: Mučno je sve ovo slušati. B. Cerić

Piše: B. C.

31.3.2022

U nastavku suđenja Zijadu Mutapu i ostalima, danas je u Sudu BiH saslušano šest svjedoka, među kojima je bila i specijalista radiolog koja je pregledala CT Alise Mutap, te Nermin Šehović, pripadnik FUP-a, koji je bio član Ad hok komisije Skupštine Kantona Sarajevo koia je radila na utvrđivanju propusta u radu Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i Uprave policije u slučaju "Dženan Memić". 


Pitanja se ponavljaju

Nakon pretresa Muriz Memić, otac nastradalog mladića, komentirao je dešavanja na današnjem ročištu.

- I sami ste vidjeli kako je ovo mučno za slušanje. Zamislite kako je tek mom advokatu ovo slušati. Pitanja se ponavljaju. Svjedok Nermin Šehović sve je to fino objasnio. Opet se ponavlja. Ja ne znam šta ovi ljudi hoće, na čemu oni baziraju odbranu, ali eto nek rade svoj za to su plaćeni. Ali, mučno je ovo slušati pored svega ovoga da ovo još traje i vidjet ćemo još koliko će trajati.


Na kraju mogu reći da smo zadovoljni

- Sve ja ovo znam od prije i prvi sam ja dao izjavu. I vidjeli ste koliko se pokušavaju ugurati neke riječi i koliko su zapeli za službene zabilješke. Ima jedna službena zabilješka i jedna izjava svjedoka. Znači jedna je zabilješka. Ali, evo vidite ovi advokati kao da nisu nisu prošli kroz ovaj predmet. Idemo dalje.

- Vidjeli ste svjedočenje doktorice Zubović koje je bilo jasno, glasno i što bi rekli u čelo. Ono je struka, ono je znanje. I tada su rekli da nema potresa mozga ali evo moralo je proći šest godina. To smo znači na početku. I zašto uopće traži doktorica Sebija Izetbegović da se vještači na Kliničkom centru. Sve smo mi to prošli davno. Ali, na kraju mogu reći da smo zadovoljni- kazao je Memić okupljenim novinarima. 

Svjedočenje Nermina Šehovića

Naročito interesantno je bilo svjedočenje Nermina Šehovića koji je na početku kazao da će govoriti o svemu "jer je on na strani Suda i istine". Šehović je govorio o radu u Ad hok komisiji i propustima policajaca MUP-a KS koje su evidentirali.

U svom iscrpnom svjedočenju, prisutne u publici je šokirao izjavom na kraju svog svjedočenja. Šehović je ispričao da mu je prije pet mjeseci jedan od pripadnika DKPT-a koji su zatekli Alisu Mutap i Dženana Memića u Velikoj aleji, rekao, da je tada znao „da je sve ovako“, on bi njih dvoje ubacio u svoj automobil i odveo u KCUS.

- Rekao mi je da je jednom od pripadnika MUP-a Kantona Sarajevo koji su prvi došli na lice mjesta kazao da ima i momak u teškom stanju. Ovaj mu je odgovorio: 

- Vidim kako krklja, nema veze, on je gotov za sedam dana, ne sekiraj se - ispričao je Šehović.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.