AKCIJA META

Kantonalno tužilaštvo ZDK tražilo pritvor za Mahira Očuza, supruga bh. manekenke Džejle, i policajca iz Visokog Murisa Suljića

Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora jer naročite okolnosti ukazuju da će osumnjičeni ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, saučesnike ili prikrivače

Džejla Glavović-Očuz i Mahir Očuz. Arhiv

N. Aj.

1.4.2022

Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona, nakon ispitivanja osumnjičenih lica, koja su lišena slobode tokom jučerašnje akcije kodnog naziva "Meta", danas je podijelo Općinskom sudu u Visokom, prijedlog za određivanje mjere pritvora za dvije osobe.

U pitanju su osumnjičena lica inicijala S.M. i O.M.

Kako navode iz KAntonalnog Tužilaštva ZDK, predlaže se određivanje pritvora zbog postojanja osnovane sumnje da je lice S.M. počinilo produženo krivično djelo Odavanje službene tajne iz člana 388. stav 3. u vezi sa stavom 1. i članom 55. KZ F BiH, i krivično djelo pripremanje krivičnog djela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojne droge iz člana 339. u vezi sa članom 238. stav 1. KZ F BiH, a da je lice inicijala O.M. počinilo produženo krivično djelo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojne droge iz 238. stav 1. u vezi sa članom 55. KZ F BiH.

- Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora jer naročite okolnosti ukazuju da će osumnjičeni ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, saučesnike ili prikrivače /pritvorski razlog iz člana 146. stav 1. tačka b) ZKP FBiH/ i jer naročite okolnosti opravdavaju bojazan da će osumnjičeni ponoviti krivično djelo, a za ta krivična djela može se izreći kazna zatvora najmanje 3 godine ili teža kazna /pritvorski razlog iz člana 146. stav 1. tačka c) ZKP F BiH/ - navodi se u saopćenju.

O prijedlogu za pritvor odlučit će sudija za prethodni postupak Općinskog suda u Visokom.

Kako je "Avaz" i jučer objavio osoba inicijala O.M. je Mahir Očuz, suprug bh. manekenke Džejle Glavović-Očuz, koja je također jučer lišena slobode, dok je osoba S. M. je Muris Suljić, policijski službenik u Policijskoj stanici Visoko.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.